Bliksemstart voor Robin de Kruijf

01 May 2019 - door Kees Tanis
Beide internationals in actie. Foto Rubin/LVF

In Italië is vandaag de race om het kampioenschap begonnen tussen Novara (met Celeste Plak) en Conegliano (met Robin de Kruijf). De reeks gaat om drie gewonnen wedstrijden.

Bij beide finalisten stonden de Nederlandse internationals in de basis. Robin de Kruijf kende met Conegliano in de uitwedstrijd bij Novara een bliksemstart. De eerste set ging in sneltreinvaart naar de 15-25 winst. Ook in de 2e set had Conegliana het initiatief en kon Novara daar onvoldoende tegenover stellen. Via 14-17 en 17-22 was het snel 20-25. Vooral De Kruijf was goed op dreef en scoorde veruit de meeste punten voor haar ploeg.  Na twee sets stond ze al op 11 scores in aanval, blok en service.

In de 3e set was het beeld niet anders. Op 14-17 was het gaatje geslagen en daarna haalde Novara nog maar één punt, 15-25. De Kruijf kwam op een totaalscore van 14 punten. Plak werd vrijwel de hele 3e set aan de kant gehouden. Ze scoorde in totaal 3 punten. Paola Egonu, doorgaans toch al snel goed voor 30 punten, kwam nu niet verder dan een schamele 14 punten.

De volgende twee wedstrijden zijn op 4 en 6 mei. Beide wedstrijden zijn bij Conegliano.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.