Ter Maat topscoorder in eerste finalewedstrijd

22 Apr 2019

Het Fenerbahce van Wouter ter Maat was afgelopen zondag net op tijd weer bij de les. Tijdens de eerste wedstrijd in de finale om het landskampioenschap in Turkije liet het tegenstander Arkas, na een 2-0 voorsprong, terug komen tot 2-2. Fenerbahce won vervolgens de vijfde set overtuigend met 15-6. Onze landgenoot, die al een geruime tijd in zeer goede vorm steekt, werd topscoorder van de wedstrijd met 25 punten.

Ter Maat over de start van de wedstrijd: “We begonnen super sterk. Als wij dat niveau in deze serie vast kunnen houden, dan worden we kampioen.” Fenerbahce won de eerste twee sets dan ook ruim, met 25-20 en 25-19. Ter Maat vervolgt: “Na die twee goede sets leek het wel of we dachten dat we er al waren. De scherpte ontbrak, waardoor Arkas kansen creëerde en deze ook benutte.” Arkas won set drie met 22-25.

In set vier leek Fenerbahce de scherpte terug te hebben en ging het tot 16-16 gelijk op. Echter leverde een tussensprint van Arkas een voorsprong van vier punten op. Fenerbahce bleek vervolgens  toch niet bij machte dit gat te dichten. Via 21-25 moest er dus een vijfde set aan te pas komen. “Daarin begonnen we weer zoals we de wedstrijd begonnen, met overtuigend spel. Al snel stond het 4-1 voor ons en we wisselden bij 8-3 van kant. Deze voorsprong konden we vasthouden en gelukkig alsnog de wedstrijd winnen” aldus een opgeluchte Ter Maat.

Fenerbahce heeft nu een 1-0 voorsprong in deze best-of-five serie en moet dinsdag alweer aan de bak. Dan speelt het wederom in eigen huis de tweede wedstrijd in deze finale.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.