Conegliano bijna in finale om landstitel

21 Apr 2019 - door Kees Tanis
Robin de Kruijf en Anne Buijs in de aanval. Foto's Rubin/LVF

Robin de Kruijf staat met Conegliano met één been in de finale van de play-offs om de Italiaanse landstitel. Vanavond werd met de 3-0 winst op Monza voor ruim 4000 toeschouwers een 2-0 voorsprong genomen. Wie het eerst drie wedstrijden wint staat in de finale.

Monza had alleen in het begin van de 1ste set hoop op een echte wedstrijd. De ploeg van Anne Buijs, die overigens op de bank begon, nam brutaal een 3-8 voorsprong. Bij Conegliano begon het steeds beter te draaien en op 15-14 was daar de voorsprong. Via 21-16 werd het redelijk simpel toch nog een overtuigende 25-19. In de 2e set was Monza kansloos en werd met 25-12 weggespeeld. Anne Buijs werd nog wel in het veld gebracht, maar dat mocht niet meer baten. Buijs begon in de 3e set wel in de basis. Tot 16-15 waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Via 21-19 werd het 25-22 en lijkt een finaleplaats zo goed als binnen. Robin de Kruijf speelde een prima wedstrijd en scoorde 13 punten voor haar ploeg. Ze haalde een scoringspercentage van 56 procent. Buijs kwam tot 6 punten.

De derde ontmoeting tussen beide ploegen is dinsdag. Morgen spelen Novara en Scandicci in de andere halve finale hun derde partij. Beide ploegen wonnen één keer. De vierde ontmoeting is donderdag.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.