World Tour-goud voor van Driel/Schoon in Gotenburg

21 Apr 2019
van Driel/Schoon (@FIVB)

Vandaag hebben onze talentvolle beachvolleybalsters Emi van Driel en Raisa Schoon hun eerste World tour-medaille veroverd. Het werd zelfs goud nadat de Nederlandse meiden in de finale het Oekraiense duo Makhno/Makhno versloeg. Volleybalkrant sprak na afloop van het 1 sterren-toernooi even kort met de meiden.

Van Driel/Schoon waren in hun eerste internationale toernooi van het seizoen als 14e geplaatst, maar wisten zonder ook maar één wedstrijd te verliezen de gouden plak te veroveren. De meiden kwalificeerde zich gisteren direct voor de kwartfinale nadat beide poulewedstrijden gewonnen werden. In de kwartfinale stonden Emi en Raisa tegenover een ander Nederlandse duo Piersma/Ypma. Dit duo plaatste zich voor de kwarfinale door in de tussenronde van het Russische team Moiseeva/Syrtseva te winnen. Van Driel/Schoon won deze kwartfinale echter overtuigend en mocht zich later vandaag opmaken voor de halve finale. De meiden hadden tegen het Noorse team Hjortland/Kjolberg uiteindelijk een derde set nodig om een finaleplek te verzekeren. Het sprookje was echter nog niet voorbij want ook in de finale was het Nederlandse duo sterk voor de concurrentie (17-21, 18-21). Het laatste Nederlandse duo Stam/Wouters greep net naast de bronzen medaille en werd vierde.

Het is voor Van Driel (18 jaar) en Schoon (17 jaar) de eerste World Tour-medaille uit hun nog prille loopbaan. De meiden strijden al een tijdje mee met de Nederlandse top, maar mogen zich nu dus op jonge leeftijd al winnaars van een World Tour noemen. Emi van Driel is dat ook erg trots op hun prestatie: “We gingen eigenlijk heel open het toernooi in. We hadden niet erg veel verwachtingen, want we zijn nog maar net terug op het zand nadat we in de zaal gespeeld hebben. Het is daarom extra lekker dat je dan meteen een gouden plak mee naar huis neemt. We hebben eigenlijk alleen maar leuke wedstrijden gespeeld waarin we elke keer ons niveau moesten halen. De finaledag was echt een hele mooie ervaring. We zijn heel trots dat we tegen twee sterke teams dit niveau hebben kunnen laten zien. Gedurende het toernooi hebben we elkaar goed aangevuld en liep de side-out als gepland. Hierdoor konden we verder bouwen aan een plan.”

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.