Sliedrecht hard op weg naar prolongatie landstitel

21 Apr 2019 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Sliedrecht Sport heeft zondagmiddag ook de tweede finalewedstrijd met overmacht gewonnen. Nadat Sliedrecht woensdag in eigen huis al overtuigend wist te winnen, kwam het ook nu geen moment in gevaar: 8-25, 21-25 en 19-25. 

De vorige keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden in Sneek zorgde de thuisploeg nog voor een grote stunt door na een 0-2 achterstand en matchpoints tegen alsnog de wedstrijd met 3-2 naar zich toe te trekken. Een nieuwe stunt zat er voor Sneek echter geen moment in. Het leek erop dat de ploeg van Paul Oosterhof de zenuwen in de benen had zitten. Net als woensdag was het Esther van Berkel die met haar sprongservice voor veel gevaar zorgde vanaf de servicelijn. Het lukte Sneek maar niet om onder de druk vandaan te komen en Sliedrecht walste over de thuisploeg heen: 8-25. 

In de tweede set herstelde VC Sneek zich enigszins, maar keek het halverwege toch tegen een 10-14 achterstand aan. Op 18-24 stribbelde Sneek nog wel tegen, maar een technische fout aan de kant van de thuisploeg zorgde uiteindelijk voor de beslissing: 21-25. De derde set bood hetzelfde spelbeeld. Sneek liet zich niet meer overklassen zoals aan het begin van de wedstrijd, maar was simpelweg niet goed genoeg om het Sliedrecht echt lastig te maken. De kwaliteit van Sliedrecht gaf aan het eind van de set doorslag, waardoor de bezoekers op 18-24 op matchpoint kwam. Het tweede matchpoint was raak; Christie Wolt sloeg de bal via de blokkering op de grond. 

Fleur Savelkoel werd topscoorster met 17 punten. Bij Sneek kwam Van Wijnen tot 7 punten. Vooral aanvallend (24 om 37) en serverend (2 om 10) was Sliedrecht een maatje te groot. Aanstaande woensdag kan Sliedrecht in eigen huis de landstitel binnenhalen en mag het zich opnieuw kampioen van Nederland noemen. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.