Klapwijk wint Griekse beker

21 Apr 2019

Niels Klapwijk heeft dit weekend met zijn club PAOK Thessaloniki de Griekse beker gewonnen. Nadat vrijdag in de halve finale gewonnen werd van het Olympiakos van Jeroen Rauwerdink, was PAOK zaterdagmiddag met 3-1 te sterk voor stadsgenoot Iraklis. PAOK pakt hiermee voor het tweede seizoen op rij de Griekse beker.

Zoals in veel Europese competities wordt ook in Griekenland de ontknoping van het bekertoernooi afgewerkt in een ‘Final Four’ weekend. Vrijdag stonden daarin twee oud-internationals tegenover elkaar. Niels Klapwijk won met zijn club PAOK van Olympiakos, waar Jeroen Rauwerdink onderdeel van uitmaakt. Deze halve finale was vooral een gevecht tussen de diagonaal spelers van beide teams. Gavin Schmitt van Olympiakos liet in totaal 22 punten noteren, maar Klapwijk was aan de andere kant goed voor maar liefst 31 punten.

Nadat de eerste twee sets verdeeld werden, volgde twee spannende sets waarin PAOK beide keren aan het langste eind trok. Klapwijk over het verloop van de halve finale wedstrijd: “Het was een wedstrijd vol emotie en spanning, zoals altijd eigenlijk als we tegen Olympiakos spelen. We hadden al twee keer in de competitie van ze verloren en waren nu dus erg gebrand om te winnen. En dit keer trokken wij gelukkig aan het langste eind." Met een 3-1 winst plaatste Klapwijk en consorten zich zodoende voor de finale.

In die finale ontmoette PAOK stadsgenoot Iraklis. Een echte derby waarin de spanning eveneens hoog op liep. Iraklis, de underdog in deze wedstrijd, kwam sterk uit de startblokken. Met name verdedigend stond Iraklis goed en PAOK kwam lastig tot scoren. Klapwijk had het zelf ook wat moeilijker dan de dag ervoor, maar gelukkig was zijn teamgenoot Garret Muagututia aanvallend goed op dreef. Nadat de eerste net verloren ging, kwam PAOK de tweede set feller uit de startblokken. Halverwege stond het 16-8 voor Klapwijk en zijn teamgenoten. Met maar liefst 25-12 wonnen ze de tweede set. Dit gaf vertrouwen en via wederom een vroege voorsprong in set drie won PAOK ook deze set (25-20). Het verzet van Iraklis was nog niet helemaal gebroken. In set vier was er op 16-13 een gat voor PAOK maar Iraklis knokte zicht terug naar 21-21. Maar Klapwijk was niet van plan de finale nog een set langer te laten duren. Alle daaropvolgende punten voor PAOK kwamen vanaf zijn linker hand. Zo bezorgde onze landgenoot zijn club de beker, voor het tweede achtereenvolgende jaar.

"Aanvankelijk was het niet helemaal mijn wedstrijd. Vrijdag liep het heel lekker, maar zaterdag wat moeizamer. Gelukkig kon ik aan het einde toch belangrijk zijn. We hebben een mooi feestje gevierd zaterdagnacht maar moeten nu weer snel schakelen want dinsdag wacht alweer de volgende belangrijke wedstrijd.'' aldus Klapwijk. Daarin speelt PAOK de derde wedstrijd in de halve finale tegen het Kifisias van Tijme Laane. Klapwijk staat met 2-0 voor en kan zich dinsdag dus plaatsen voor de finale van het landskampioenschap. Daarin zou hij zomaar weer tegenover Rauwerdink en Olympiakios kunnen staan. Ook Rauwerdink staat 2-0 voor in zijn halve finale serie.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.