Berlijn treft Friedrichshafen in de finale

21 Apr 2019
(©CEV)

In de Duitse competitie staan de twee grote favorieten tegenover elkaar in de finale. Nadat de reguliere competitie gespeeld was stond Friedrichshafen bovenaan, de ploeg uit Berlijn stond op de derde plaats. Op de tweede plaats stond nog Alpenvolleys Haching.

De afgelopen drie seizoenen werd het landskampioenschap door de manen uit Berlijn gewonnen maar Friedrichshafen zal vertrekkend coach Vital Heynen nog graag een prijs willen meegeven. In de halve finale was Luneberg, het team van setter Gijs van Solkema, de tegenstander. De favoriet won alle drie de wedstrijden. De laatst gespeeld wedstrijd eindigde in 3-0 (25-20, 26-24, 25-20). Binnen het team is er een grote rol weggelegd voor de Griekse passer loper Athanasios Protopsaltis, in het reguliere seizoen werd hij maar liefst 9 keer verkozen tot MVP. 
Om finalist te worden moest Berlijn vier wedstrijden spelen tegen Alpenvolleys Haching. Laatstgenoemde kon alleen de eerste wedstrijd winnen en moest de andere drie aan het team van coach Cedric Enard laten. In de laatste speelronde won Berlijn met 3-0 (26-24, 25-19, 25-23). Afgelopen jaar won Berlijn de titel, maar dit was nog onder coach Stelian Moculescu die in februari 2018 Luke Reynolds had opgevolgd.
De eerste wedstrijd wordt zaterdag 27 april gespeeld om 17.30 uur. De finale wordt gespeeld om best of five. Via de volgende link zijn (live) beelden te zien.Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.