Modena wint eindelijk van Perugia en trekt stand gelijk

20 Apr 2019
Ivan Zaytzev

Gisteravond werd in Modena en Civitanova de tweede ronde van de halve finale in de strijd om het kampioenschap gespeeld. Modena wist voor eigen publiek eindelijk van een topteam te winnen en trekt dus de stand gelijk. Civitanova won thuis van Trento en is zo dichtbij plaatsing voor de finale.

Het is Modena eindelijk gelukt een sterke pot neer te zetten tegen een titelkandidaat. Sinds de Supercup werd er niet meer van de top drie gewonnen, maar onder leiding van Ivan Zaytzev won Modena gisteren knap van Perugia. Aan de kant van Perugia mocht Atanasevic na de schorsing weer spelen en zou zo in principe zo sterker moeten zijn dan afgelopen wedstrijd, maar de foutenlast deed hen de das om. In de eerste set liep het welbekende wapen echter weer als een trein. Vanaf de servicelijn wist het meteen druk te zetten en zo is het voor elke tegenstander lastig spelen. Na een verloren eerste set knokte Modena zich weliswaar terug en won vooral de lange rally’s en dat gaf zo hen en het publiek een extra boost. De service werd onder controle gehouden en Christenson bediende zijn middens Holt en Mazzone op de juiste momdenten. Maar het was vooral Zaytzev die een monsterwedstrijd neerzette. Met 30 punten en maar liefst 72% aanval in vijf sets was hij overduidelijk de beste man van de wedstrijd en laat hij eindelijk zien wat men van hem verwacht. In de vijfde set had Modena duidelijk de langste adem en won die dan ook met 15-9. Zowel Keemink en van der Ent (die de laatste tijd op de tribune zit) aan de kant van Modena als Hoogendoorn, kwamen niet in actie.

In Civitanova vond de andere halve finale plaats waarin Trento na de nipte nederlaag in eigen huis de stand gelijk wilde trekken. De ploeg was er duidelijk klaar voor en ging vliegend van start. Libero Grebennikov liet de meest spectaculaire verdedigingen zien en Trento verzilverde vrijwel alle tegenaanvallen. Met een 0-1 stand op het scoreboard besloot Civitanova een tandje bij te schakelen en vooral de Cubaan Leal sloeg vaak raak. De tweede set ging naar de thuisploeg en het einde van set drie was vervolgens tekenend voor de wedstrijd. Een uiterst spannende set eindigde met een misverstand aan de kant van Trento die de snoeiharde aanval van Simon aanraakte in het blok maar de tegenaanval slecht verwerkte. De tweede kans voor Civitanova was wel raak en dat leek de dolksteek voor Trento. In de vierde set kwam het niet meer in hun spel vanwege de keiharde services van Juantorena en Simon (3-1). Zo is de stand 2-0 voor Civitanova en is het voor Maarten van Garderen, die aan de kant van Trento alleen in het achterveld gebruikt werd, alles op niks als maandag de derde wedstrijd in de best-of-five-serie gespeeld wordt.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.