Schwerin en Stuttgart op rand van finale

15 Apr 2019 - Eline Draaisma
© LiB Aachen

Schwerin en Stuttgart staan met één been in de finale om het landskampioenschap. In de 'best-of-five' serie werd door de twee favorieten ook de tweede wedstrijd gewonnen, waardoor Schwerin en Stuttgart nog één zege nodig hebben om de finale te bereiken. 

Schwerin ging zaterdag op bezoek bij Potsdam, dat in de eerste wedstrijd Schwerin tot een vijfsetter dwong. Ook in het tweede duel had Schwerin het niet makkelijk. De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en profiteerde van de hoge foutenlast van de bezoekers. Het inbrengen van Britt Bongaerts kon het verschil niet maken en dus verloor Schwerin de eerste set met 25-20. Schwerin herstelde zich en in de daaropvolgende sets waren de rollen omgedraaid. Potsdam werd tot meer fouten gedwongen en uiteindelijk boekte Schwerin toch een zege: 18-25, 21-25 en 23-25. Tessa Polder kwam niet in actie, Bongaerts kwam alleen in de eerste set binnen de lijnen. 

Het andere duel werd op zondag gespeeld in Aachen tussen de 'Ladies In Black' en Stuttgart. De drie Nederlandse speelsters van Aachen hadden allemaal een basisplaats, Deborah van Daelen begon voor Stuttgart op de bank. Aachen liep de eerste twee sets continue achter de feiten aan. De thuisploeg knokte zich nog wel terug, maar kon de achterstand niet meer helemaal inlopen (23-25 en 20-25). In de derde set was Aachen de betere ploeg. Aanvallend en blokkerend had het de zaken goed voor elkaar en won het de derde set verdiend met 25-15. Ook in de vierde set leek de thuisploeg op weg naar setwinst. Een 16-11 en 21-18 voorsprong verdwenen echter en op de valreep ging de set (25-27) en de wedstrijd alsnog verloren. Jasper scoorde 14 punten voor Aachen. Van Daelen had een belangrijk aandeel in de zege middels een aantal invalbeurten en werd daarom gekozen tot MVP. 

De halve finales gaan komende donderdag verder met de derde wedstrijd. Aachen en Potsdam zullen dan moeten winnen om nog aanspraak te maken op de finale. Lukt dat niet, dan staan Schwerin en Stuttgart tegenover elkaar in de finalestrijd. Die begint op 27 april. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.