Heren VCV degraderen ondanks zege

15 Apr 2019 - Reinier de Boer

De heren van MKB Accountants/VCV zijn ondanks een knappe 1-3 zege bij Inter Rijswijk gedegradeerd naar de eerste divisie. De winst was niet genoeg voor handhaving, want nummer tien Volley Tilburg won met 1-3 bij Dynamo 2, zodat de ploeg van de vertrekkende trainer Guillermo Boogers ook volgend seizoen in de Topdivisie speelt.

MKB Accountants/VCV leverde een knappe prestatie bij nummer drie Inter Rijswijk. De ploeg van trainer Hans Seubring won met 1-3 via 18-25, 25-18, 23-25 en 25-27. De hoop van de ploeg uit Veenendaal was gevestigd op Dynamo 2 dat thuis Volley Tilburg ontving. Toen het nieuws van de 1-3 zege van de Tilburgers de spelers van VCV bereikte betekende dat een enorme domper voor de ploeg van Seubring, die de club gaat verlaten. ,,Je houdt er natuurlijk bij het begin van het seizoen als trainer al rekening mee dat er zo’n scenario in zat,” zegt Hans Seubring. ,,Gedwongen door een leegloop van de oudere spelers zijn we dit seizoen gestart met tal van jonge jongens die het niveau van de Topdivisie nog niet aan kunnen. Dat is aan het einde van het seizoen wel gebleken. Het is aan de ene kant jammer dat het team uit de Topdivisie valt, maar voor komend seizoen had je toch wat meer ervaring nodig die niet in huis is. Het team blijft grotendeels bij elkaar en dat is een belangrijke stap voorwaarts voor de club. Zeker met het gegeven dat er drie jaar geleden met het plotselinge vertrek van het eredivisieteam naar Ede niets meer over was van het volleybal in Veenendaal. Met de inzet van de oud-spelers Hugo Rijken, Wouter Pilon, Rowan van Vreede en Sander Lems is er de laatste jaren hard gewerkt aan een nieuwe generatie spelers. Die staan er nu! Weliswaar erg jong en onervaren, maar er staat wel een team voor de toekomst klaar. Belangrijke voorwaarde voor deze huidige generatie is dat zij veel en hard kunnen trainen. Deze garantie is er in ieder geval. Gesprekken met een serieuze kandidaat die mij gaat opvolgen zijn er op dit moment.” De toekomst van Hans Seubring is nog onzeker. ,,Wat ik zelf ga doen is nog een vraagteken. Belangrijke voorwaarde voor mijzelf is dat er weer een serieus project voorbij gaat komen. Komt die er niet dan stap ik nergens in.”

Voor Volley Tilburg kreeg het moeizame seizoen toch nog een feestelijk tintje, omdat in de laatste wedstrijd handhaving werd gerealiseerd in de uitwedstrijd bij Dynamo 2. ,,We kwamen naar Apeldoorn met de druk om minimaal een punt mee naar huis te nemen om handhaving in de Topdivisie te bewerkstelligen,” zegt Guillermo Boogers. ,,We begonnen daardoor gespannen aan de wedstrijd en konden niet de druk bij Dynamo leggen. Tot 18-18 ging het gelijk op, maar toen maakte Dynamo serverend een serie en verloren we met 25-21. Toch waren we niet in paniek, want we wisten dat we ons eigen spel niet gespeeld hadden.In set twee gingen we beter serveren en Dynamo werd met de rug tegen de muur gezet. Dynamo moest haar opstelling aanpassen, ze gingen van een 3 stop naar een 2 stop. Hierdoor werd het voor ons makkelijker blokkeren en verdedigen. Rogier Ramaekers wist Rens Kroeze (onze rots in de branding) beter te vinden en hij scoorde wederom 20 punten: 19-25.We waren nu een set verwijderd van handhaving. We namen vanaf het begin de leiding. Rogier Ramaekers en Tom Chermin (H2) bleven goed serveren, Thijs Prince was aan het net een niet te passeren muur voor Dynamo: 17-25. De mannen kregen waarvoor ze zo hard gevochten hadden: handhaving was een feit. Door de blijdschap begonnen we minder geconcentreerd aan de vierde set. Dynamo nam meteen de leiding en gaf het niet af. Tot 23-21 zijn we blijven jagen. Het feit dat we de set binnen haalden met 23-25 was voor mij een teken dat de mannen volwassen zijn geworden: dat ene zo gewilde punt was niet genoeg voor ze. Ze wilden het seizoen in stijl afsluiten, op eigen kracht en met een overtuigende overwinning laten zien dat dit team in de Topdivisie thuishoort.” Boogers blikt nog een keer terug op het seizoen. ,,In het afgelopen seizoen hebben zeventien verschillende spelers (spelers van H2, diagonaal en middenman van H2 op de pass, buitenlanders, jonge speler van een club uit de regio) in het veld gestaan. We werden geteisterd door blessures, bij uitwedstrijden hadden we vaak maar een middenman als wissel. Maar we zijn blijven geloven dat niets onmogelijk hoefde te zijn. In de tweede helft van de competitie gebeurde er iets met het team. De komst van Dennis Gelissen (assistent D1) bracht meer balans binnen de lijnen, hierdoor gingen anderen beter spelen. Jonge talenten van H2 hebben de kans die ze kregen met beide handen gegrepen en het team geholpen bij de thuiswedstrijden. De komst van Patrick Tonnaer als trainer/coach, toen ik voor de tweede keer mijn achillespees scheurde, heeft ons in de breedte versterkt.De ontlading was dan ook groot bij ons.Ze konden me niet blijer maken, ik kreeg een waardig afscheid van ze. Ik vertrek als een trotse trainer en wens deze mannen veel succes. Ze kunnen nog veel beter worden.”

HLB Van Daal/DS sloot het seizoen af met een 3-0 zege op DIO/B (25-13, 25-23 en 25-23) en dat betekende de zevende overwinning op rij. De ploeg van trainer Sander Mulder kan terugkijken op een uitstekend seizoen, de ploeg eindigde op de vierde plaats net achter Inter Rijswijk. Ook nieuwkomer VCN sloot een prima seizoen af met een 1-3 zege bij Webton/Hengelo, dat de laatste weken wat steekjes liet vallen. NTC Vastgoed/Donitas versloeg degradant Sudosa-Desto met 3-1 en eindigde als zevende.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.