CSM Bucuresti blijft koploper

15 Apr 2019 - door Kees Tanis
Koolhaas en Balkestein liggen op koers. Foto CSM Bucuresti

CSM Bucuresti blijft met Maret Balkestein en Nicole Koolhaas op koers om kampioen van Roemenië te worden. Daarvoor moet de ploeg die momenteel de ranglijst aanvoert nog wel vijf wedstrijden afwerken, dus er valt nog een berg werk te verzetten. Runner-up Alba Blaj heeft vijf punten minder maar ook twee wedstrijdenminder gespeeld en staat virtueel dus aan kop. Op 25 april staat het onderlinge en waarschijnlijk beslissende treffen op het programma. De laatste onderlinge ontmoeting op 31 maart ging met 1-3 naar de ploeg met de twee Nederlandse internationals.

Balkestein en Koolhaas speelden donderdag tegen CSM Targoviste een goede partij. CSM Bucuresti was veel te sterk, maar verslapte geen moment en gaf ook niets weg. Dat kwam tot uitdrukking in de veelzeggende setstanden: 25-9, 25-15 en 25-14. Balkestein scoorde 6 punten. Koolhaas was in het blok nauwelijks te passeren en scoorde daarmee 6 directe punten. Ook aanvallend was ze goed op dreef. Adelina Budai was met 21 punten de bestscorende speelster van CSM Bucuresti. Zondag moest Bacau er aan geloven. Opnieuw ging CSM Bucuresti er simpel met de winst vandoor, na twee keer 16-25 en 15-25. Balkestein en Koolhaas waren weer waardevol voor hun ploeg, met respectievelijk 8 en 10 punten. Koolhaas haalde daarmee zelfs een ongekend hoog scoringspercentage van 78 procent.

Donderdag speelt CSM Bucuresti tegen Lugoj, dat in de kampioenspoule voorlaatst staat. Lugoj is vandaag de tegenstander van Alba Blaj, een uitgelezen kans om het gat naar de koploper terug te brengen tot 2 punten. 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.