Peelpush kampioen in Topdivisie (V)

14 Apr 2019 - Magrietha Top

Dit weekend stond in het teken van het kampioensduel in de Topdivisie. De allerlaatste speelronde werd, hoe was het van te voren bedacht, gespeeld tussen de nummers één en twee. Peelpush, de nummer 1, kreeg VV Utrecht, nummer 2, op bezoek. Alle andere wedstrijden werden gespeeld op zaterdag, dus deze wedstrijd was de allerlaatste van het seizoen, een prachtig einde van het seizoen, hoe dan ook!  

In Meijel werd er al tijden gewerkt aan de voorbereiding op deze wedstrijd. Een volle sporthal moest zorgen voor een goede sfeer en een belangrijk thuisvoordeel, aan de dames en de staf om de sportieve klus te klaren! En dat lukte ze op een geweldige manier. Voor eigen publiek werd het een afgetekende 3-0 overwinning! Peelpush liet zien met niets minder genoegen te nemen dan te titel. Ze wonnen dan ook afgetekend van VV Utrecht met 25-16, 25-17 en 25-20. Later deze week volgt er een uitgebreider verslag met foto’s van deze wedstrijd.

 

Onderin viel het doek voor WSV. Zij moeten na een seizoen Topdivisie weer terug naar de eerste divisie. Tegen Orion waren ze twee keer dicht bij setwinst, maar gingen de dames uit Warnsveld toch met 0-3 onderuit. En dat betekende een elfde plek in de competitie. Niet voldoende om volgend seizoen nog een Topdivisie te mogen spelen. 

 

In de laatste speelronde werd behoud gerealiseerd door PDK, ze eindigden uiteindelijk op een negende plek door de 3-0 overwinning op Veracles. Met het behoud van de dames en een kampioensfeest van de mannen van PDK, was het vast een hele geslaagde laatste thuisspeeldag in Huizen. 

 

Ook Dynamo stelde behoud veilig in de laatste speelronde, hoewel ze zelf wel een verlies van 0-3 moesten incasseren. Tegenstander Voltena was elke set boven de twintig net de betere ploeg. Door het verlies van WSV eindigt het team uit Apeldoorn op de veilige tiende plek. 

 

VoCASA en VCN maakten er nog een mooie vijfsetter van, de laatste speelronde. Het bezoekende VCN ging uiteindelijk met de winst aan de haal. VoCASA begon beter en won de eerste set met 25-20, daarna was VCN twee keer ruim de betere. De vierde set ging weer naar de thuisploeg, maar het beste eindschot was voor VCN met een duidelijke 8-15 in de vijfde set. 

 

Donitas speelde de laatste thuiswedstrijd tegen Alterno 2. Hoewel Donitas de eerste seizoenshelft nog meedeed om de bovenste plaatsen, presteert het de tweede seizoenshelft een stuk minder. Alterno 2 beleeft het seizoen echter omgekeerd. De start was niet fantastisch, maar in het tweede gedeelte van het seizoen werd de opmars richting het linker rijtje ingezet. En dit beeld was ook het beeld wat er de laatste speelronde ontstond. Alterno 2 was op bezoek in Groningen met 1-3 te sterk en eindigde zo keurig in het linker rijtje. Donitas sluit het seizoen toch wel enigszins teleurstellend in het rechter rijtje af.

 

Promotie dus voor Peelpush en degradatie voor WSV en Veracles. Het resultaat van een prachtig Topdivisieseizoen! Volgend seizoen verwelkomt deze competitie US als degradant uit de eredivisie en Sudosa-Desto en Sliedrecht Sport 2 als kampioenen uit de eerste divisie.  

 

 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.