Trento en Perugia in halve finales Italie, chaos na afloop in Perugia (VIDEO)

14 Apr 2019

Zowel Perugia als Trento hadden een derde wedstrijd nodig om zich te kwalificeren voor de halve finale play-offs in Italië. Nadat beiden vorige week verloren, kwamen de twee topteams er zaterdag zonder kleerscheuren vanaf. Althans, figuurlijk. Na afloop van de wedstrijd in Perugia gingen spelers bijna op de vuist (zie video).

Perugia heeft een moeilijke week achter de rug omdat het maar liefst twee cruciale wedstrijden verloor. Zoals gezegd verloor het verrassend de terugwedstrijd in de kwartfinale play-offs van Monza, maar het werd afgelopen woensdag ook door Zenit Kazan uitgeschakeld in de Champions League. Het niet bereiken van de Champions League kwam hard aan, en zo zijn ze in Perugia ongetwijfeld gebrand om de ‘scudetto’ te winnen. Daarnaast wilde ze zich revancheren tegen Monza, dat in Italië als een relatief onsympathiek team wordt gezien. Er waren al wat spanningen in de voorgaande wedstrijden en het was zaterdag niet anders. Constant werd er na het punt door het net gekeken en maakte spelers en zelfs coaches provocerende gebaren richting de overkant. De wedstrijd werd gedomineerd door Perugia, maar het leek alsof ze ook op een andere manier wilde laten zien wie de beste was. Na afloop liepen de gemoederen hoog op en bij het handen schudden schijnt spelverdeler Orduna van Monza in het gezicht van Atanasevic gespuugd te hebben, waarna de situatie escaleerde. Op de beelden is de chaos te zien en moesten spelers in bedwang worden gehouden. Een uiterst kwamijk gebaar van de Argentijnse spelverdeler dat zeker niet ongestraft mag blijven. De vraag is wanneer en in welke mate dit gebeurd. Het seizoen van Monza is immers voorbij, maar de vraag is ook of de Italiaanse federatie het gedrag van Perugia goed mag en kan keuren. Wat extra spanning en emotie is te verwachten tijden de play-offs, maar deze taferelen horen absoluut niet thuis op het volleybalveld. De wedstrijd eindigde overigens in een dikke 3-0 voor Perugia, waarin Leon 17 punten scoorde en onze Sjoerd Hoogendoorn niet in actie kwam.

Ook Trento heeft op overtuigende wijze de halve finale bereikt. Het ging verrassend onderuit in de tweede wedstrijd, maar liet gisteren zien dat dit een uitzonding was. Trento is wel degelijk de betere ploeg en bewees dat vanaf punt één. Uros Kovacevic was weer speelklaar en liet meteen zijn klasse zien. Vrijwel alle spelers van Trento speelde foutloos en zo was de wedstrijd ook vrij snel gedaan. Maarten van Garderen werd deze keer niet ingebracht en zo bleven de Nederlanders aan de kant, maar mogen zich wel op gaan maken voor de halve finale-reeks en dit gaat om een best-of-five serie. De halve finales beginnen dinsdag al.

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.