Orion sterker dan Dynamo in ‘halve finale’

14 Apr 2019
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Na een bloedstollende wedstrijd mag Achterhoek Orion zich voor het vierde jaar op rij finalist noemen. Ondanks een goede start van Draisma Dynamo, was het team uit Doetinchem op tijd bij de les.

In een erg goed gevulde sporthal in Doetinchem had Dynamo het de eerste twee sets beter voor elkaar. Met name passend en serverend was de ploeg stabieler. Daarnaast was Bram Langevoort aan Apeldoornse kant op dreef in de aanval. Dit leidde tot een 2-0 voorsprong in de wedstrijd die op voorhand een prooi voor Orion leek.

De ploeg van Martijn van Goeverden wist op tijd bij te schakelen en bracht vanaf de derde set ook druk vanaf de servicelijn. De belangrijke aanvallers Marcelis en Saada begonnen beter te draaien, wat zorgde voor meer directe scores aan Doetinchemse kant. Een dikke setwinst (25-18) zorgde voor een vierde set en dus de absolute beslissing in de strijd om het finaleticket.

In deze vierde set sloeg Orion al snel een gat (13-9), maar een knappe serviceserie van Renzo Verschuren bracht Dynamo weer terug in de wedstrijd. Tot de twintig punten ging het gelijk op, maar op de service van Joris Marcelis maakte Orion het beslissende gat. Toen de 25-21 op het scorebord kwam ging het dak er af in Doetinchem, waar er bij het team van Dynamo grote teleurstelling was.
De vijfde set moest nog wel gespeeld worden, maar ging nergens meer om. Wel was er nog een mooie publiekwissel voor Bart van Garderen.

,,De conclusie die we kunnen trekken, is dat we nog niet goed genoeg zijn. We zijn ontegenzeggelijk beter geworden dit seizoen. We doen heel veel dingen hartstikke goed. Maar helaas hebben we onze hoofddoelstelling niet bereikt”, reageerde verliezend coach Redbad Strikwerda na afloop van de wedstrijd.

Orion mag het voor het vierde jaar op rij in de finale opnemen tegen Lycurgus. Het team uit Groningen wist door een 3-1 overwinning op Taurus het thuisvoordeel in de finalereeks te pakken. De eerste wedstrijd zal op zondag 21 april in Martiniplaza worden gespeeld.

In Sliedrecht werd het 0-3 voor Zaanstad (22-25, 14-25, 19-25).

Eindstand kampioenspoule:

  1. Lycurgus 10-29
  2. Achterhoek Orion  10-26
  3. Draisma Dynamo 10-25
  4. Sliedrecht    10-11                   
  5. Taurus        10- 7                   
  6. Zaanstad      10- 7  

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.