VC Sneek definitief naar finale landskampioenschap

14 Apr 2019 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

VC Sneek is, zonder zelf te spelen, definitief geplaatst voor de finale om het landskampioenschap. Het zag dat de enige overgebleven concurrent, Set-Up '65, met 3-1 verloor van Team Eurosped en daardoor is de Friese ploeg niet meer te achterhalen. 

Het team van Lesley de Jonge vocht voor de laatste kans met de kennis dat het minstens 3-0 of 3-1 moest winnen en dan nog afhankelijk was van het resultaat van VC Sneek. De hoop op de finale was echter snel vervlogen, want Eurosped was veel sterker. Set-Up '65 werd op alle fronten overklast in de eerste twee sets en met 25-14 en 25-9 werd de kans op de finale de grond in geboord. Het vervolg van de wedstrijd ging nergens meer om en Set-Up '65 won nog wel de derde set (20-25). Daarna was de thuisploeg toch weer te sterk en trok de wedstrijd via 25-21 met 3-1 naar zich toe. 

De andere wedstrijd van zaterdagavond ging tussen Sliedrecht Sport en FAST. Ondanks dat die wedstrijd voor de stand nergens meer om ging, maakten de twee teams er een mooie strijd van. FAST kwam twee keer brutaal op voorsprong (23-25, 22-25). Tussendoor had Sliedrecht via 25-22 gelijk gemaakt. Het leek dat FAST na die drie sets het kruit had verschoten, want in het vervolg kon de thuisploeg de vierde en vijfde set makkelijk naar zich toetrekken (25-15 en 15-10). Nynke Rovers werd in haar laatste wedstrijd topscoorster voor FAST met 20 punten. Fleur Savelkoel scoorde het meest voor Sliedrecht, 18 punten in totaal.

Vandaag mag VC Sneek nog aantreden tegen Regio Zwolle Volleybal, wetende dat het de finaleplaats al binnen heeft. De Friese ploeg zal er voor eigen publiek ongetwijfeld een mooie wedstrijd van willen maken en om alvast in het juiste ritme te komen voor de finalewedstrijden tegen Sliedrecht Sport. De finale begint aanstaande woensdag (17 april) in Sliedrecht. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.