Hoogendoorn en Piazza niet in finale Champions League

10 Apr 2019 - Coen Kaaij
Earvin Ngapeth (links) en Matt Anderson (©CEV)

Perugia heeft zich niet van Europese plaaggeest Zenit Kazan kunnen ontdoen, in de return van de halve finale in de Champions League waren de Russen met 3-1 te sterk. Voor het derde jaar op rij is de zesvoudig Europees kampioen verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Italiaanse kampioen. Bondscoach Roberto Piazza verloor met Skra Belchatow ook de return van Civitanova met 3-0. 

De strijd tussen Perugia en Kazan was zeer close, het verschil zat hem in kleine dingen. Over het algemeen was het Russische team net een stukje stabieler op de beslissende momenten. Het trio Maxim Mikhailov, Earvin Ngapeth en Matt Anderson bleek te sterk voor Wilfredo Léon en Aleksandar Atanasijevic.

In 2017 verloor Perugia de finale van de Champions League met 3-0 van Kazan, vorig jaar met dezelfde cijfers in de halve finale. Het is nu de derde keer dat Kazan de weg naar een hoofdprijs verspert.Sjoerd Hoogendoorn kwam niet in actie voor Perugia. Op de site van de Nevobo reageert hij realistisch op het verlies: "Ze waren vanavond weer net iets de betere. Kazan speelde het strak uit, ze hebben heel stabiel gespeeld. En dan gaan zij door naar de finale en wij niet."

Bondscoach Piazza ook niet naar finale
Vooraf leek het al een mission impossible dat het Skra Belchatow van coach Roberto Piazza een plekje in de finale kon afdwingen na het 3-0 verlies van vorige week. In Italië bleek vanavond al snel dat de missie daadwerkelijk onhaalbaar was. Met 25-15, 25-20 en 27-25 zorgde Civitanova ervoor dat de finale van 2019 een herhaling is van die vanvorig jaar. Kazan wist toen in eigen huis met 3-2 te winnen.

De finale wordt gespeeld op zaterdag 18 mei in Berlijn. Op dezelfde dag staat ook de finale van de vrouwen gepland in de Max Schmelinghalle. Het is voor het eerst dat de CEV de twee finales op een dag speelt. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.