VC Sneek op weg naar tweede finaleplek

07 Apr 2019 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

VC Sneek heeft zaterdavond uitstekende zaken gedaan in de strijd om de tweede plek in de kampioenspoule. De Friese ploeg vecht met Set-Up '65 om plek twee, maar heeft door de overwinning op FAST, en het verlies van Set-Up tegen Sliedrecht, drie punten voorsprong met nog één speelronde te gaan. 

VC Sneek had het in eigen huis niet makkelijk tegen FAST, dat vrijuit speelde. In de eerste set waren het dan ook de bezoekers die het initiatief hadden. De thuisploeg liep in eerste instantie achter de feiten aan en had moeite om onder de druk van FAST uit te komen. Sneek knokte zich richting het eind van de set nog wel terug, maakte nog gelijk en leek nog even de set te winnen. FAST hield het hoofd echter koel en kwam via 24-26 op 0-1. In de tweede en derde set was Sneek duidelijk de betere ploeg. Het team van Paul Oosterhof maakte aanvallend indruk en kwam via 25-19 en 25-16 op 2-1. In de vierde set leek Sneek snel op weg naar de zege, maar FAST gaf zich nog niet gewonnen. De 'Roze Flamingo's' wisten weer op gelijke hoogte te komen en zorgden voor een spannende slotfase. Daarin ging toch de zege naar Sneek, na een technische fout van FAST (27-25). Daarmee doet Sneek goede zaken en staat het nu stevig op de tweede plaats.

Set-Up '65 verloor in eigen huis namelijk van Sliedrecht Sport. Had het team van Lesley de Jonge eerder nog vier thuiswedstrijden op rij gewonnen, in Ootmarsum was Sliedrecht nu een maatje te groot. Waar de thuisploeg het vooral moet hebben van een gevaarlijke service- en aanvalsdruk was het dit keer Sliedrecht dat op die gebieden het verschil maakte. Sliedrecht kwam vooral goed tot scoren via Van Berkel, Savelkoel en Ghijssen-Jans en in drie sets was de wedstrijd voorbij: 19-25, 29-25, 21-25. Daarmee zijn de finalekansen van Set-Up '65 erg klein geworden, want het verschil tussen Sneek en Set-Up is nu drie punten.

De wedstrijd om de zogeheten keizers baard tussen Regio Zwolle Volleybal en Eurosped werd in drie sets gewonnen door Team Eurosped. Het lukte Zwolle in de kampioenspoule nog geen enkele keer om thuis te winnen en daar maakte de Zwolse ploeg ook dit keer geen aanspraak op. Via 23-25, 20-25 en 16-25 werd het een simpele zege voor Eurosped. 

Komend weekend kan VC Sneek de finale definitief halen, want bij het winnen van één set tegen Regio Zwolle Volleybal kan Sneek op basis van setquotiënt al niet meer ingehaald worden. Ook zal Set-Up zelf in drie sets moeten winnen van Eurosped in Vroomshoop. De laatste wedstrijd gaat tussen Sliedrecht Sport en FAST. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.