Doordeweekse strijd om plek twee (v)

27 Mar 2019 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

In de kampioenspoule bij de dames wordt vanavond weer een doordeweekse ronde gespeeld. Daarin staan de nummer twee, Springendal Set-Up '65, en nummer drie, VC Sneek, tegenover elkaar in de strijd om plek twee. Eurosped krijgt bezoek van koploper Sliedrecht Sport en Regio Zwolle Volleybal ontvangt FAST in eigen huis. 

Drie punten is het verschil inmiddels in de stand tussen Set-Up '65 en VC Sneek. Wil de Friese ploeg mee blijven strijden om de bovenste plekken dan zal het vanavond in eigen huis moeten winnen. Set-Up '65 zal juist afstand willen nemen om zo steeds dichterbij die finaleplaats te komen. Als het team van Lesley de Jonge kan winnen in en van Sneek dan doet het uitstekende zaken. 

Eurosped lijkt in de kampioenspoule steeds beter hun draai te vinden, zeker na de overtuigende zege op FAST. De Vroomhoopse ploeg, die afgeschreven leek voor de eerste twee plekken, lijkt nu weer dichterbij te komen. De dames van Jan Berendsen zullen dan wel moeten winnen, maar dat wordt geen gemakkelijke klus als koploper Sliedrecht op bezoek komt. Eurosped heeft nog een appeltje te schillen met Sliedrecht, gezien de overwinningen van Sliedrecht op Eurosped in de Supercup en de halve finale van de beker.

Het gevecht onderaan de kampioenspoule gaat tussen Regio Zwolle Volleybal en FAST. De vorige wedstrijd tussen beide teams eindigde in vijf sets en dus kan het zo maar weer een spannend duel gaan worden. Degene die wint, is dan bovendien af van de laatste plaats in de kampioenspoule. 

Alle wedstrijd beginnen vanavond om 20.00. Hieronder nog een overzicht van de stand:

Teams Wedstrijden Punten
1. Sliedrecht Sport 6 21
2. Springendal Set-Up '65 6 15
3. VC Sneek 6 12
4. Team Eurosped 6 10
5. Regio Zwolle Volleybal 6 6
6. FAST 6 5

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.