Weer verlies voor Stuttgart

24 Mar 2019 - door Kees Tanis
Aachen tegen Münster

Na een vrijwel vlekkeloos verlopen seizoen liep Stuttgart gisteren in de laatste ronde van de reguliere competitie tegen de tweede nederlaag in twee weken tijd op. Was de 2-3 tegen runner-up SC Schweriner nog wel te verklaren, voor de 2-3 tegen Potsdam, de numer 4 op de ranglijst, is dat lastiger. Mogelijk richt Stuttgart alle pijlen op de naderende play-offs. SC Schweriner wist wel te winnen tegen VCO Berlin (3-0) en naderde de koploper zo op twee punten. Ladies in Black Aachen deed goede zaken door de uitwedstrijd bij USC Münster met 0-3 te winnen. Rote Raben Vilsbiburg versloeg Erfurt nipt met 3-2. Wiesbaden pakte de volle buit tegen Sul (3-1).

Stuttgart, met Deborah van Daelen in de gelederen,keek gisteren tegen Potsdam zelfs tegeneen 0-2 achterstand aan na 20-25 en 21-25. Na 25-18 en 25-19 werd de stand nog wel gelijk getrokken, maar de beslissende set was met 15-17 toch voor de bezoekers. Van Daelen was bij Stuttgart wel de meest waardevolle speelster. Ze scoorde 21 punten voor haar ploeg.

Ladies in Black Aachen had weinig moeite met USC Münster. De ploeg van Marrit Jasper, Kirsten Knip en Nicole Oude Luttikhuis waren met 22-25, 13-25 en 20-25 duideljk de betere ploeg. Libero Kirsten Knip werd gekozen tot meest waardevolle speelster. Jasper speelde de hele wedstrijd, Oude Luttikhuis begon in de basis, maar werd bij 18-21 in de eerste setnaar de kant gehaald. Juliët Lohuis begon bij USC Münster in de basis. In de 3e set werd ze bij 18-14 even naar de kant gehaald maar de middenaanvalster mocht er even later och weer in.

SSC Schweriner veegde de vloer aan met VCO Berlin: 25-11, 25-16 en 25-12. Britt Bongaerts werd aan de kant gehouden. Tessa Polder speelde wel de hele wedstrijd. 

Rote Raben Vilsbiburg vocht een mooie strijd uit met Erfurt. De bezoekers uit Erurt pakten met 21-25 het initiatief, maar de ploeg van Myrthe Schoot en Iris Scholten nam de leiding over na 28-26 en 25-23. Erfurt trok na 22-25 de stand gelijk, maar met 15-11 in de beslissende set mochten de Rote Raben zich toch winnaar noemen. De Nederlandse libero's doen het goed in de Duitse competitie, want na Knipbij Aachen werd ook Myrthe Schoot bij Vilsbiburg gekozen tot meest waardevolle speelster.

Wiesbaden won met Nynke Oud met 3-1 van Suhl, met Anniek Siebring. Ook bij Sul was de Nederlandse speelster Siebring de meest waardevolle speelster. Ze scoorde 16 keer voor haar ploeg. Oud startte alleen in de 4e set in de basis en scoorde 3 keer. In de 2e en 3e set werd ze halverwege ingebracht.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.