Vakifbank strandt in halve finale beker

23 Mar 2019 - door Kees Tanis
Sloetjes torent hoog boven het blok uit. Foto TVF

Lonneke Sloetjes is er met Vakifbank niet in geslaagd, de fnale te bereiken van de Turkse beker. Vakifbank had zich gisteren ten koste van Besiktas nog wel weten te plaatsen voor de halve finale van de Turkse beker. De finale werd niet gehaald omdat Fenerbahce vanmiddag in vijf sets de sterkste bleek.

Lonneke Sloetjes werd gisteren in de kwartfinale buiten de basisopstelling gelaten en werd elke set even ingewisseld. Bij Besiktas stond Yvon Beliën niet eens op het wedstrijdformulier. Zij herstelt nog van een blessure. Vakifbank had niet veel moeite om Besiktas onder de duim te krijgen. Met de setstanden 25-22, 25-20 en 25-13 werd het een simpele overwinning. Sloetjes' vervangster Ebrar Karakurt was de grote uitblinkster voor Vakifbank. Zij scoorde 20 punten. Ook Zhu Ting bleef bij de Turkse kampioen aan de kant.

Ook Fenerbahce, Galatasaray en Eczacibasi plaatsten zich voor de halve finales. Die werden vanmiddag afgewerkt. Vakifbank moest het opnemen tegen Fenerbahce, Eczacibasi en Galatasaray vochten voor de andere finaleplaats. Eczacibasi wist nipt te winnen. In de 1ste set werd de tegenstander van het veld geveegd met 25-11. Vervolgens herpakte Galatasaray zich en won de twee daaropvolgende sets met 22-25 en 19-25. Eczacibasi herpakte zich en dwong na 25-16 een beslissende 5e set af. Met 15-8 was de finaleplaats binnen. 

Vakifbank leek, in de halve finale wel met Sloetjes in de basis, Fenerbahce al snel op de knieën te krijgen. In de 1ste set werd meteen het initiatief gepakt en was daar met 8-4 de voorsprong. Fenerbahce kwam nog wel terug tot 14-14, maar niet veel later was bij 19-14 het gat opnieuw 5 punten. Met 25-17 was de eerste set binnen. Daarna ging het flink mis voor Vakifbank. Fenerbahce paktemet twee keer 21-25 de voorsprong in sets. Met een uiterste inspanning wist Vakifbank er met een 31-29 nog een beslissende 5e set uit te persen. Beide ploegen gaven geen krimp, maar aan het eind sloeg Fenerbahce toe. Met 13-15 was de finale binnen. Die wordt morgen gespeeld. Sloetjes werd in de 4e en 5e set weer aan de kant gehouden. In die laatste werd ze nog wel ingebracht,maar dat mocht niet baten. Sloetjes scoorde maar 5 keer voor haar ploeg. Uitblinkster was Zhu Ting, met 28 punten.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.