William Klaver nieuwe trainer Alterno

22 Mar 2019 - Eline Draaisma

Het is Alterno snel gelukt om een opvolger te vinden voor de vertrekkende Eric Meijer. William Klaver, op dit moment trainer van VCN 2, wordt komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer en -coach van het vlaggenschip van Alterno. 

Begin maart werd bekend dat de huidige trainer Eric Meijer na het lopende seizoen naar het buitenland zou vertrekken. Het is de Apeldoornse club snel gelukt om een nieuwe trainer te vinden voor Alterno, dat op dit moment nog tegen degradatie strijdt. De 27-jarige William Klaver komt over van VCN 2, dat uitkomt in de eerste divisie. Klaver was daarvoor onder andere assistent-bondscoach bij Jeugd Oranje en trainer van het RTC Rotterdam. 

Voorzitter van de club, Henk Wijnsma, is blij dat het zo snel een opvolger heeft kunnen vinden: "Ik ben blij dat we in korte tijd een jonge ambitieuze trainer hebben gevonden, die past bij het beleid van onze vereniging en die de ingezette lijn nu kan voortzetten.  DROS-Alterno vindt het opleiden van jeugdspelers tot één van de kerntaken behoren. Hier past een trainer die kan werken met een jong team, gebruik maakt van data en bovendien ervaringen heeft op Papendal, uitstekend bij. De combinatie van ambitie en een sterke persoonlijkheid die we aantreffen in William maakt dat hij naar de mening van het bestuur bij uitstek een rol kan spelen in de gehele dameslijn.  Daarom zal hij ook een deel van zijn tijd gaan besteden aan het opleiden van de mini-volleyballers van onze vereniging (4-12 jaar)."

Klaver zelf heeft ambitieuze doelen en ziet dat Alterno de mogelijkheden heeft om die te verwezenlijken: "Het is mooi om onderdeel te worden van deze club en ik ben dan ook zeer gedreven Dros-Alterno een stap verder te helpen in de Eredivisie. Dames 1 is een team met veel mogelijkheden, een uitgebreid trainingsprogramma en uitstekende faciliteiten." 

De samenwerking zal in eerste instantie zijn voor één seizoen. Mocht er van beide kanten tevredenheid zijn dan is er de optie om de samenwerking te verlengen. 

Bron: persbericht Alterno. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.