Top-twee ontmoet elkaar in kampioenspoule (v)

15 Mar 2019 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De kampioenspoule bij de dames gaat verder met de topper tussen de eerste twee teams; Sliedrecht Sport tegen Springendal Set-Up '65. Nummer drie VC Sneek hoopt dichtbij die teams te blijven, maar zal daarvoor moeten afrekenen met FAST. Voor Regio Zwolle Volleybal of Eurosped zal dit weekend eerste zege in de kampioenspoule behaald worden, want die teams zullen elkaar treffen. 

Springendal Set-Up '65 mag na de vier succesvolle thuiswedstrijden op rij gaan laten zien dat ze ook buitenshuis kunnen winnen. Het team van Lesley de Jonge moet dat wel meteen gaan bolwerken tegen koploper Sliedrecht Sport. In de reguliere competitie verloor Set-Up '65 twee keer van het team van Vera Koenen. De gasten uit Ootmarsum zitten natuurlijk in een goede flow en willen die vorm meenemen naar Sliedrecht. De thuisploeg heeft al lang niet verloren in eigen huis en zal die reeks graag voort willen zetten. De teams ontmoeten zaterdag om 20.00 in Sporthal De Basis. 

VC Sneek staat vlak achter de twee teams op de derde plek. De Friese ploeg zal met een schuin oog kijken naar de ontmoeting tussen de top-twee, want Sneek kan eventueel een sprongetje maken naar de tweede plaats. Dan zal het team van Paul Oosterhof zelf eerst wel moeten winnen in Gennep van FAST. De Gennepse ploeg blijkt tot nu toe, in de kampioenspoule, een taaie tegenstander te zijn en zal voor eigen publiek graag een goede wedstrijd laten zien. Het eerste fluitsignaal klinkt zaterdagavond om 20.00. 

Op zondagmiddag kunnen Eurosped en Regio Zwolle Volleybal hun eerste overwinning boeken. De twee teams leken, voorafgaand aan het seizoen, tot de favorieten voor de titel te horen. De slechte start in de kampioenspoule lijkt er echter nu al voor te zorgen dat een finaleplek ver uit zicht is. Een overwinning kan wel een boost geven voor het vervolg van de wedstrijden. Beide teams waren vorige week al dichtbij het pakken van een punt en zullen dit weekend vol voor de zege gaan. Eurosped en Zwolle treffen elkaar om 15.30 in Vroomshoop. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.