Sloetjes op dreef bij Vakifbank

13 Mar 2019 - door Kees Tanis
Een verbeten blik van Sloetjes na een aanval. En Robin de Kruijf blokkeert. (©CEV)

Lonneke Sloetjes heeft zich met Vakifbank in de kwartfinale van de Champions League een redelijke uitgangspositie verworven om door te dringen tot de laatste vier. In de uitwedstrijd tegen Dinamo Moskou werd nipt met 3-2 verloren. De return in Turkije is volgende week woensdag.

Lange tijd zag het er naar uit dat Vakifbank er zelfs met de winst vandoor zou gaan. In de beslissende 5e set stond de ploeg van Lonneke Sloetjes tot aan de finish twee tot drie punten voor. Op 11-11 kwam Dinamo Moskou toch nog langszij en wist de set en dus de wedstrijd zelfs te winnen. Vakifbank trok in de 1ste set al meteen het initiatief naar zich toe en won met 20-25. Dinamo Moskou kwam sterk terug en pakte na twee keer 25-23 zelfs een 2-1 voorsprong in sets. Vakifbank herstelde zich en trok na 21-25 de standweer gelijk. Op 7-10 zag het er nog rooskleurig uit voor de Turkse ploeg, maar het team bvan Giovanni Guidetti verzuimde, het karwei af te maken. Sloetjes was op de diagonaal bijzonder goed op dreef. Ze scoorde de meeste punten voor haar ploeg (26), gevolgd door Zhu Ting met 24 punten.

Scandicci speelde vanavond thuis tegen Fenerbahce en verloor met 1-3. De Turkse ploeg pakte met 19-25 de 1ste set, maar zag de Italianen nog wel met 25-23 langszij komen. Met 19-25 en 21-25 ging Fenerbahce er toch redelijk simpel met de buit vandoor.

Robin de Kruijf moest het met Conegliano thuis in één van de andere kwartfinales opnemen tegen Eczacibasi.  De Turkse bezoekers waren een maatje te groot voor de Italiaanse kampioen. Met 21-25, 25-27 en 22-25 gaat Conegliano er een hele kluif aan krijgen om nog de halve finale te bereiken. Robin de Kruijf scoorde vijf keer voor haar ploeg. Bij Eczacibasi was Tijana Boskovic met 25 punten de grote uitblinkster. De return in Turkije is volgende week dinsdag. 

Gisteren al won Novara met 1-3 van Stuttgart. Die return is volgende week donderdag.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.