Belangrijke fase voor Ter Maat en Rauwerdink, Ter Horst is klaar

14 Mar 2019

Voor de meeste Lange Mannen nadert de apotheose van hun clubseizoen. Wouter ter Maat heeft zich met zijn club Fenerbache geplaatst voor de play-offs om het kampioenschap in Turkije. Dit geldt ook voor Jeroen Rauwerdink met zijn Olympiakos in Griekenland. Thijs ter Horst is er niet in geslaagd om zijn seizoen met de Samsung Bluefangs een vervolg te geven.

Wouter ter Maat is bezig aan een prima eerste seizoen in Turkije. Hij is vaste waarde op de diagonaalpositie bij zijn club Fenerbache en noteert week in week uit prima cijfers. Dit heeft er onder andere aan bijgedragen dat Fenerbache op de vijfde plek in de reguliere competitie is geëindigd. Hierdoor mogen zij over twee weken starten met de jacht op het kampioenschap. De eerste te nemen horde voor ter Maat en zijn teamgenoten is het als vierde geëindigde Maliye Piyonga. Ter Maat laat Volleybalkrant weten het naar zijn zin te hebben in Turkije. ,,Het gaat goed hier. We hebben de beste blokkeerder in ons team en ook de beste serveerder. Zelf ben ik tweede geëindigd op de topscoorderlijst dus dat is zeker niet verkeerd. We zijn nu bezig met het bekerweekend. Dat is drie dagen achter elkaar. Kwartfinale, halve finale en de finale uiteraard. Morgen spelen we tegen Arkas. Het wordt moeilijk maar onmogelijk is het zeker niet."

Ook voor Jeroen Rauwerdink komen er spannende tijden aan. Zijn club Olympiakos staat met nog twee wedstrijden te spelen aan kop van de Griekse ranglijst. Rauwerdink en zijn teamgenoten hebben nog maar één punt nodig om als eerst geplaatste team de play-offs in te gaan. Op vijf punten achterstand en plaats twee staat PAOK, de nieuwe club van Niels Klapwijk. Klapwijk maakte halverwege dit jaar de overstap uit Turkije naar Griekenland en speelt met PAOK om de prijzen mee. Want niet alleen in de competitie zullen de twee Nederlanders elkaar treffen maar Olympiakos en POAK zijn ook aan elkaar gekoppeld in de halve finale van de Griekse beker. Deze wedstrijd zal pas 20 april plaats vinden, maar voor die tijd staan de mannen al eens tegenover elkaar in de één na laatste speelronde van de reguliere competitie. Beide spelers presteren uitstekend, kennen elkaar goed en zullen in de beslissende periode de confrontatie waarschijnlijk vaak met elkaar aan moeten gaan.

Helaas voor Thijs ter Horst zit zijn seizoen in de Zuid Koreaanse competitie erop. Hij is er met de Samsung Bluefangs niet in geslaagd om bij de eerste drie te eindigen. Alleen de bovenste drie ploegen spelen om het kampioenschap in Zuid Korea. Ter Horst eindigde vierde met zijn team. Een goede laatste reeks wedstrijden kon daar geen verandering meer in brengen. ‘’Het is wel teleurstellend voor ons. Het doel was het behalen van de halve finales, maar we zijn te wisselvallig gebleken. Goede periodes wisselde zich af met mindere en zodoende hebben we door het seizoen heen te veel punten verloren.’’ Persoonlijk succes is er wel voor ter Horst. Hij is de reguliere competitie als topscoorder geëindigd en was bovendien de aanvaller met het beste scoringspercentage.

Volleybalkrant volgt alle Lange Mannen op de voet nu de meeste competities in een beslissende fase komen. Houd onze site en social media in de gaten voor updates over onze internationals.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.