Vooraankondiging VT 4/5 NVVO clinic

13 Mar 2019 - door Sanne Westerterp
(©RHF-Pim Waslander)

De in ons land niet onbekende Joël Banks zal tijdens het weekend van 17 en 18 mei de NVVO clinic VT 4/5 gaan verzorgen. In ons land kennen we Joël als ex-trainer van het Doetinchemse Orion. Met die ploeg behaalde hij in 2012 het Nederlands kampioenschap.

In 2012 maakte Banks deel uit van de trainersstaf die met het Engelse nationale team aan de Olympische spelen deelnam. Na de spelen werkte Banks vooral bij onze Zuiderburen. Eerst bij een aantal Belgische clubs, waarna hij als trainer van de nationale jeugdploeg naar het volleybalinternaat te Vilvoorde verhuisde. Momenteel is Joël trainer van Maaseik. Het afgelopen seizoen werd hij in België door pers en collega trainers uitgeroepen tot volleybaltrainer van het jaar. Een mooie erkenning van de groei die hij in de afgelopen 10 jaar heeft doorgemaakt.                      

De clinic wordt gehouden op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei in de Van der Knaaphal in Ede. Op de vrijdagavond zal Joël het proces zoals hij dat in het afgelopen jaar heeft doorgemaakt bij Maaseik beschrijven. Het hoofdthema is 'van individu tot team'. Hierbij zal hij ook een vergelijking proberen te trekken met zijn werk op het volleybalinternaat. Deze avond zal, net als de overnachting, plaats vinden in het Van der Valk hotel in Veenendaal.

De zaterdag zal vervolgens ingevuld worden met veel praktijk. Het is de bedoeling dat een gedeelte van de dag ingevuld wordt met thema’s, onderwerpen, vragen vanuit onze eigen achterban. Ideeën hieromtrent kunnen gestuurd worden naar het volgende mailadres:
secr@nvvo.org.

Inschrijven
Binnenkort komt het inschrijfformulier plus het volledige programma en deelnamekosten op de site van de NVVO te staan.
Het moge duidelijk zijn dat de VT 4/5 clinic vanzelfsprekend ook toegankelijk is voor VT 2/3 en jeugdtrainers. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.