Nipt verlies Kooy in kwartfinale Champions League

12 Mar 2019 - Coen Kaaij
(©CEV)

Het is Dick Kooy en zijn club Dinamo Moskou niet gelukt om de eerste kwartfinale-ontmoeting met het Italiaanse Civitanova te winnen. In Rusland werd het vanavond 3-2 voor de bezoekende partij. Kooy was met 14 punten waardevol voor zijn ploeg, maar aan de overzijde van het net waren het de Bulgaar Tsvetan Sokolov en Italiaan Osmany Juantorena die Civitanova het voordeel gaven.

Met name in de openingsset waren de beide aanvallers van de Italianen niet te stoppen. Het verschil was enorm. Beide mannen scoorden zeven punten, het aanvalspercentage voor het team was 70%. Dinamo zette daar een effectiviteit van 24% tegenover, wat overduidelijk onvoldoende was. Civitanova won met 10-25.

De twee sets die volgden lagen beide teams dichtbij elkaar, kenmerkend was de lage aanvalsconversie in de tweede set voor beide teams. Slechts 35% om 38%, waar die percentages normaal gesproken rond de 50% liggen. In de tweede set waren het de zeven blocks die Moskou de winst gaven, in het derde bedrijf sloeg de thuisploeg drie aces die ze net voldoende ruimte gaven. Beide sets werden met 25-23 gewonnen door Dinamo.

Osmany Juantorena was in set vier de belangrijke man voor de Italianen, hij drukte met een ace, een block en vier aanvallen zijn stempel. Met 19-25 trok Civitanova de stand weer gelijk. De tiebreak was Sokolov de gevierde man, hij kon zijn team naar de 13-15 overwinning leiden. 

"We startten de eerste set erg nerveus", zei Dick Kooy na afloop tegen de CEV. "Civitanova had alle rechten om die set te winnen, zij speelden goed, wij niet. Daarna waren we veel beter, we vochten en benutten onze kansen om er een vijfsetter van te maken. We hebben nu een aantal dagen om ons voor te bereiden op de return, we moeten hard trainen en dan zien we wat er gebeurt. Het zal een belangrijke pot worden."

De return wordt over negen dagen in Italië gespeeld, Civitanova heeft dan aan winst voldoende om de halve finale te bereiken. Als Moskou in drie of vier sets wint, gaan zij direct door, een nieuwe vijfsetter levert een golden set op.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.