Nog vier Nederlandse speelsters in Champions League

12 Mar 2019 - Eline Draaisma
(©CEV)

De Champions League gaat deze week verder met de kwartfinales, die bestaan uit een heen- en terugwedstrijd. Nog vier Nederlandse speelsters maken kans op de Champions League titel, twee daarvan komen vanavond in actie. 

De kwartfinales worden geopend met het duel tussen Stuttgart en Novara. Stuttgart eindigde in de poulefase tweede achter Vakifbank en treft in eigen huis Novara, dat de poulefase ongeslagen doorkwam zonder een set te verliezen. De kwalificatie van Stuttgart voor de kwartfinales mag gerust knap genoemd worden. Het team van aanvoerder Deborah van Daelen is het eerste Duitse team ooit dat tot zo ver reikt in de Champions League. Novara, met Celeste Plak, verloor afgelopen weekend nog verrassend in de Italiaanse competitie en lijkt een kleine vormdip te hebben. Des te meer de Italiaanse topploeg een goede eerste kwartfinale zal willen spelen. De teams treffen elkaar vanavond om 19.00 in Stuttgart. 

Vakifbank ontmoet Dinamo Moscow
De regerend CL-winnaar Vakifbank komt op de weg naar titelprolongatie Dinamo Moscow tegen. De Russische ploeg eindigde in Poule E vlak achter Fenerbahçe en werd daarmee de beste nummer 2. De Russen hebben een ervaren team met onder meer topspeelsters Nataliya Goncharova, Helena Havelkova en Maja Ognjenovic. Vakifbank, onder succescoach Giovanni Guidetti, kent een sterke fase in de eigen competitie met een zege op aartsrivaal Eczacibasi. Met de veelscorende Lonneke Sloetjes, Zhu Ting en Kelsey Robinson beschikt Vakifbank over een sterke aanvalslinie. De eerste ontmoeting is woensdag in Moskou om 17.00.

Italië versus Turkije
Met nog drie Italiaanse en drie Turkse clubs zijn die competities de hofleveranciers van de Champions League. Op woensdagavond zijn er twee ontmoetingen tussen Italiaanse en Turkse ploegen. De eerste wedstrijd is die tussen Scandicci en Fenerbahçe. Beide clubs zijn de nummer 3 uit hun competitie, een mooie wedstrijd om te zien welke competitie de sterkste is. Beide teams beschikken over een jonge en talentvolle diagonaal. Isabelle Haak, van Scandicci, en Melissa Vargas, van Fenerbahçe, zijn leeftijdsgenoten en nog maar 19 jaar. Een interessant treffen tussen twee zeer talentvolle speelsters. Het eerste fluitsignaal gaat om 18.30 in Italië. 

Tijdens de laatste kwartfinale wedstrijd is er ook nog een Nederlandse speelster actief. Robin de Kruijf ontmoet met Conegliano in eigen huis Eczacibasi Vitra. De Italiaanse ploeg kende een moeizame Europese campagne tot nu toe, maar staat in de Serie A inmiddels weer stevig bovenaan. De nummer 3 van vorig jaar krijgt bezoek van één van de grote titelfavorieten, Eczacibasi. Met Tijana Boskovic, Jordan Larson en Kim Yeon-Koung is het Turkse team een moeilijk af te stoppen aanvalsmachine. De wedstrijd start om 20.30. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.