Marko Klok nieuwe assistentcoach Oranjevrouwen

11 Mar 2019 - door Kees Tanis
Klok aan het werk als coach in Gent (©RHF-Ronald Hoogendoorn)
Marko Klok wordt de nieuwe assistent-coach van de Oranjevrouwen. Na de contractverlenging van bondsoach Jamie Morrison in december 2018 zijn nu ook bijna alle andere posities in de staf van Oranje ingevuld. De linkshandige oud-international Marko Klok wordt assistent van Morrison.
Klok speelde 378 interlands in zijn zaalcarrière. In 1995 werd hij bovendien Europees kampioen beachvolleybal aan de zijde van Michiel van der Kuip. Klok is momenteel actief als coach van het Zwitserse Volley Amriswil (mannen). In het verleden werd hij als speler kampioen in België, Nederland en Italië. Als trainer werkte hij onder meer voor Asse-Lennik en Gent in België. De tweevoudig Olympiër wordt de rechterhand van Morrison in dit belangrijke interlandjaar, samen met de Italiaan Alessandro Beltrami, die sinds 2018 assistent-coach is van de volleybaldames.
Vertrek
Ingrid Paul (arts), Marc de Haan (teammanager) en Rianne Verhoek (videoscout) blijven deel uitmaken van de nationale staf. Assistentcoach Eelco Beijl en manueel therapeut Rinke van dern Brink nemen afscheid van het team. Dat geldt ook voor de Amerikaanse Nicole Rodriguez. Zij werkte het afgelopen seizoen als kracht- en conditietrainer met het nationaal team. Rodriguez is momenteel werkzaam in de Poolse sportwereld.
Assistentcoach Eelco Beijl en manueel therapeut Rinke van den Brink leverden de afgelopen jaren een grote bijdrage aan de internationale opmars vande Nederlandse volleybalsters. Rinke van den Brink is al betrokken bij het team sinds 2013 en werkte onder de bondscoaches Gido Vermeulen, Giovanni Guidetti en Jamie Morrison. Beijlmaakte in 2013 zijn entree in de staf als videoscout onder Vermeulen en ontwikkelde zich later door tot assistentcoach. Beijl is ook coach van het Talent Team Papendal Arnhem. Die functie blijft hij vervullen. Als bondscoach is hij ook verantwoordelijk voor verschillende nationale jeugdteams.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.