Apollo 8 Heren 1 verliest derby van Rivo Rijssen

11 Mar 2019

Afgelopen weekend stonden er twee ploegen tegenover het net, die goede bekenden van elkaar zijn. Rivo uit Rijssen staat in de middenmoot van de tweede divisie, terwijl Apollo 8 nog strijdt om het kampioenschap. Door het verlies van vorige week tegen Cito (3-1) was het deze week voor de Bornse mannen zaak om meer punten mee naar huis te nemen. De thuiswedstrijd ging in een spannende, maar slordige wedstrijd met 3-2 naar Apollo, maar dat garandeert in deze competitie helemaal niks. Libero Robbin Hertong (Frankrijk) en diagonaal Tijmen Reinders (geblesseerd en de - in tutu geklede -  dames van Harambee coachen) waren afwezig, waardoor coach Rob Smienk zich genoodzaakt voelde om Bas Haar het liberoshirt aan te laten trekken en Niek Waanders als versterking mee te nemen. 

De wedstrijd begon aan de kant van Apollo afwachtend. De Rijssense mannen wisten hun punten makkelijk te maken en vooral op het midden werd er veel gescoord. Aan de kant van de bezoekers werd er weinig gescoord, maar in de loop van de set wist Apollo toch weer aan te haken. Bij de 19 punten stond er een gelijke stand op het scorebord, waardoor alles mogelijk leek. Rivo was echter dodelijk effectief aan het einde van de set en wist het overtuigend met 25-21 te winnen. 

De tweede set liep compleet anders. Rivo serveerde veel fout en Apollo begon beter te draaien. Gedurende de hele set stond er een ruime voorsprong op het scorebord voor Apollo (6-11 en 13-20). Toch werd het aan het einde weer spannend, omdat Rivo zich terug knokte naar een 20-20 gelijke stand. Omdat Apollo geen side-out, killblock, ace (of andere anglicismen) wist te scoren, was coach Rob Smienk na twee time outs gedwongen om een dubbele wissel door te voeren om alle aanvallers weer aan het net te krijgen. Dit pakte goed uit en Apollo wist mede hierdoor de set verdiend te winnen met 23-25. 

Over de derde en vierde set kunnen we kort zijn: de derde was aan de kant van Apollo 8 waardeloos, waarin echt niets leek te lukken (25-13 winst voor Rivo). De vierde set was echter weer een kopie van de tweede, waarin het lang gelijk opging. Hier wist Apollo wel aan het langste eind te trekken (23-25) en werd er een vijfde beslissende set afgedwongen. In deze set was de pijp echt leeg aan Bornse kant, waardoor Rivo al snel een voorsprong kon nemen. Een sterke reeks services erachteraan en de winst voor de thuisploeg uit Rijssen was een feit (15-8).

Al met al was het een lastige middag voor Apollo 8 en doordat VoCASA met 3-2 wist te winnen bij SSS, heeft de Bornse ploeg nu 1 puntje minder dan de koploper. Met vier wedstrijden voor de boeg is er echter nog van alles mogelijk. Aanstaande ZONDAG 17 maart speelt Apollo thuis in een speciale wedstrijd. Voorwaarts komt op bezoek in een wedstrijd waarbij er vanwege het jubileum van Apollo 8 (50 jarig bestaan) vele festiviteiten om de wedstrijd heen zijn geregeld. Om 14:30 uur zal de ploeg beginnen en hopelijk de maximale punten in de Veste zien te houden. Graag tot dan!

(Bron: Apollo 8)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.