Nette 0-3 overwinning voor Reflex Heren 1 op DIO/Bedum

11 Mar 2019
Een 'thuiswedstrijd' voor Willem-Maarten Heins

Bedum uit, voor een aantal uit ons team een verre reis, voor Willem-Maarten is het (een soort van) thuiskomen!
DIO/Bedum HS1 de nr. 9 van de competitie vs Reflex HS1 de nr. 1 van de competitie, een confrontatie tussen deze 2 teams is er vaak een waarbij het publiek vermaakt wordt! Zo ook deze wedstrijd!

Waar Reflex prima uit de startblokken kwam bleef Bedum toch aanhaken in de 1e set, het gemak van het maken van punten werd afgewisseld met kleine slordigheden waar Bedum prima van profiteerde! Toch was het Reflex dat de punten gemakkelijk bleef maken als het moest en sleepte de 1e set met 22-25 binnen.

Om Bedum definitief het gevoel te geven dat er niks te halen viel moesten we in de 2e set toch wat beter met onze kansen omgaan. Nadat we een kleine voorsprong hadden gepakt en even afgeremd werden door een intermezzo van een minuut of 5 door ‘’technische problemen’’ stoomde we de 2e set met gemak door! De side-outs werden met overtuiging gescoord en hier en daar werd er goed verdedigd waardoor we menig rally ook wisten te scoren. Dit overtuigende spel resulteerde in een 13-25 winst in de 2e set.

Set 3 leek na het gemak van de 2e set meer een formaliteit dan een uitdaging, hier bleken we ons echter flink in te vergissen. Waar we 17-19 voor stonden was het DIO-Bedum dat 2x op set-point kwam. Mede door wat extra spreekwoordelijke vleugels van het publiek geloofde Dio-Bedum toch weer in een overwinning. Reflex dat al voor hetere vuren heeft gestaan wist het bij een 28-28 stand dan toch om te zetten in een 3 e set winst van 28-30 en dus een 0-3 overwinning in sets!

Volgende week spelen we in eigen huis tegen Webton Hengelo HS1 de Nr. 4 van de competitie, om 17:00 uur gaat het los in de Reflexhal!


(Bron: Reflex H1)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.