Mannen in België maken zich op voor Play Offs

15 Mar 2019
(©CEV)

Nu de reguliere competitie gespeeld is maken de mannen in België zich op voor de tweede en beslissende fase van het seizoen. Deze opzet is unaniem goedgekeurd door alle tien teams.

Na de reguliere competitie werd er verder gespeeld in twee groepen, de Play Off Champion en de Play Off Challenge. De nummers één en twee van de competitie zijn al geplaatst voor deze eerste groep, dit zijn Maaseik, met Jelte Maan en Just Dronkers, en Roeselare. De andere twee deelnemers zijn Aalst en Menen. Het team van middenman Tim Smit versloeg Gent, met Stijn van Schie, Chris Ogink en Michael Ahyi over twee duels (0-3, 3-0). Menen, met Jente de Vries zette in twee wedstrijden het Achel van Jan Meertens aan de kant (0-3, 3-1). Gent en Achel, met Brian Schouren, Rob Bontje, Allan van der Loon, Raygid Isenia, Joeri Polman en Rutger Zoodsma spelen in de volgende fase tegen Waremme en Leuven. De uiteindelijke winnaar van deze groep krijgt het vijfde Europese ticket voor volgend seizoen. Komende zaterdag staan de volgende speelrondes op het programma. Maaseik speelt in eigen huis tegen Menen en Aalst ontvangt Roeselare. In de Challenge Final 4 speelt Gent tegen Leuven en Achel tegen Waremme. Zoersel ontvangt Guibertin in de Play Down.

Onlangs werd bekend dat Zoersel komend seizoen zijn ploegen terugtrekt van het hoogste niveau. Ook schijnt het te rommelen in Menen, na 20 jaar stopt Pierre Vandeputte als voorzitter en sponsor, ook maakte de Kroatische hoofdcoach Ratko Peris bekend volgend seizoen in de hoogste klasse van de Franse competitie te gaan werken. Dat zijn dus twee clubs in moeilijkheden maar volgens de voorzitter van de Liga Marc Spaenjers valt het mee, tegen Sporza zei hij het volgende: "Ik besef dat dit allemaal negatief overkomt, maar ik denk dat wij er goed voorstaan". Hij stelt ook: "Op de Europese clubranking staat België 5e, voor bijvoorbeeld Frankrijk. We moeten onze topclubs dus blijven koesteren. Maar het zou goed zijn als een ploeg die sprong naar de top 3 (Maaseik, Roeselare en Aalst) kan maken."

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.