Apollo 8 Heren 1 onderuit tegen sterk Cito

04 Mar 2019

Waar een groot deel van Nederland dit weekend feest vierde en verkleed als viskom mocht dansen op carnavalskrakers als 'La la la gehaktbal', mochten de mannen van Apollo 8 Heren 1 een competitiewedstrijd afwerken. De reis ging zaterdag naar Zeist, waar tegenstander Cito de strijd om het kampioenschap nog spannender wilde maken. De thuiswedstrijd werd overtuigend door Apollo gewonnen, maar in die wedstrijd ontbraken enkele spelers aan de kant van Cito. Ze waren dan ook gebrand op revanche. 

De eerste set begon Apollo niet scherp. Vooral het grote aantal servicefouten zorgden ervoor dat de aansluiting niet gevonden kon worden bij Cito. Verdedigend en aanvallend speelde de thuisploeg sterk, waardoor zij geen moment in gevaar kwamen. De eerste set ging dan ook overtuigend naar Cito, 25-16. 
In de tweede set waren de bezoekers beter bij de les. Er werden minder fouten gemaakt en geknokt voor elk punt. Hierdoor bleef het gedurende de hele set erg spannend en liep de score gelijk op. Cito heeft in deze set meerdere setpoints gehad, maar liet ze allemaal onbenut. Uiteindelijk maakte Apollo de beslissende punten, waardoor deze enerverende set naar de mannen uit Borne ging (27-29) en de stand in sets weer gelijkgetrokken werd.   
Het leek een mooie middag te worden, waar twee ploegen aan elkaar gewaagd waren. Echter, na de winst in de tweede set kon Apollo niet meer hetzelfde niveau brengen. Cito speelde de derde en vierde set zakelijk uit en Apollo had geen enkele kans om de overwinning te grijpen. Met 25-16 en 25-19 haalden de mannen uit Zeist overtuigend de overwinning binnen. Hierdoor is de spanning in de top van de tweede divisie weer volledig terug.

BOVO gaat aan kop met 1 puntje voorsprong (en 1 wedstrijd meer gespeeld) op VoCASA en Apollo. Vlak hierachter zit Cito, die nu ook weer volop meedoet in de strijd om het kampioenschap. Wat betreft Apollo, alles is nog mogelijk. Volgende week mag er gespeeld worden tegen Rivo uit Rijssen. In de Veste was het een lastige wedstrijd, dus het zal niet makkelijk zijn om er met de overwinning vandoor te gaan. De steun van de supporters is dan ook zeker welkom! Om 15:30 uur zal de eerste bal over het net vliegen. Tot dan! 

(Bron: Apollo 8)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.