Derde zege in kampioenspoule voor Set-Up '65

07 Mar 2019 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

In de doordeweekse ontmoetingen in de kampioenspoule heeft Springendal Set-Up '65 voor de derde keer op rij weten te winnen. VC Sneek, de andere nog ongeslagen ploeg, werd met 3-1 opzij gezet. Sliedrecht Sport herstelde zich, na het verlies van afgelopen weekend, door met 3-1 te winnen van Eurosped. 

Springendal Set-Up '65 heeft het voordeel dat het in de kampioenspoule maar liefst vier keer op rij in eigen hal speelt. Tot nu toe presteren de dames uit Ootmarsum uitstekend in eigen huis, want woensdagavond werd er voor derde keer achter elkaar gewonnen. Dit keer moest VC Sneek eraan geloven. De Friese ploeg had dit seizoen al twee keer verloren in Ootmarsum, zowel in de competitie als in de beker, en daar kwam nu een derde keer bij. Daar leek het in eerste instantie niet op, want het was Sneek dat als beste uit de startblokken kwam. Het team van Paul Oosterhof was de eerste set beter en kwam via 18-25 op een 0-1 voorsprong. Daarna was het initiatief voor de thuisploeg, dat met twee keer 19-25 de achterstand omzette naar een voorsprong.

In de vierde set leek VC Sneek gelijk te gaan maken om er nog een vijfde set uit te halen. Een ruime voorsprong voor de gasten verdween echter, dat de thuisploeg weer langszij zag komen. Uiteindelijk ging, na een spannend slot, de set met 27-25 naar Set-Up '65 dat daarmee ook de wedstrijd met 3-1 wist te winnen. Uitblinkers aan de kant van Set-Up '65 waren Kirsten Oude Luttikhuis (16 punten) en Marianne Het Lam-Scholten (15 punten, 6 killblocks). Anlène van der Meer was met 15 punten de best scorende speelster aan de kant van Sneek.

Sliedrecht Sport verslaat Team Eurosped
Sliedrecht zette in eigen hal al snel een gaatje van een aantal punten op het scorebord. Op 24-16 was het een foutservice die Sliedrecht de setwinst bezorgde. In de tweede set was het Eurosped dat het voortouw nam. Een goede serviceserie van Daphne Knijff bezorgde de bezoekers een 9-15 voorsprong. Eurosped kwam zelfs op 12-20, maar zag door eigen fouten Sliedrecht weer dichterbij komen. Op 21-24 was er toch het setpoint, dat door Knijff binnen werd geslagen.

De derde set bleek uiteindelijk bepalend te zijn. Het was stuivertje wisselen tussen beide teams tot het einde van de set. Setpoints gingen vervolgens ook over en weer, maar het was toch Sliedrecht dat uiteindelijk toesloeg. Een killblock van Carlijn Ghijssen-Jans maakte er 30-29 van, waarna Brechtje Kraaijevanger het beslissende punt op de grond sloeg. Eurosped begon nog goed aan de vierde set, maar halverwege leek het verzet van de gasten toch gebroken. De set (met 25-16) en de wedstrijd gingen daardoor naar Sliedrecht. Vera Mulder werd topscoorster met 20 scores, Ester van Berkel maakte 19 punten. 

Komend weekend krijgt Set-Up '65, de nieuwe nummer twee, bezoek van FAST. Regio Zwolle Volleybal neemt het in eigen huis op tegen Sliedrecht Sport en Sneek ontvangt Eurosped. Alle wedstrijden worden gespeeld op zaterdag. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.