Maarten van Garderen naar finale CEV Cup

05 Mar 2019 - Coen Kaaij
(©CEV)

Trentino heeft voor de vierde keer in vijf jaar een plek in een Europese finale afgedwongen. Op dinsdagavond won de wereldkampioen de eerste twee sets van Olympiacos, wat voldoende was voor een ticket naar de eindstrijd die tegen het Turkse Galatasaray gespeeld wordt. Maarten van Garderen viel in de tweede set in voor de Italianen en speelde de derde en vierde set. Voor Jeroen Rauwerdink is het Europese avontuur nu voorbij.

Met Van Garderen aan de kant kon Trentino in de openingsset de eerste aanvalsgolf van Olympiacos afslaan. De Grieken moesten met volle druk spelen om nog kans te maken op een golden set. Vanaf 12-12 nam de ploeg van coach Angelo Lorenzetti de touwtjes in handen en werd een gat van zes punten geslagen. Met 25-19 ging de eerste set in de richting van de thuisclub.

In de tweede set was er geen vuiltje aan de lucht voor Trentino, zij gingen in rechte lijn naar de winst: 25-19. Daarmee was plaatsing voor de finale een feit. De wedstrijd werd nog uitgespeeld. Maarten van Garderen stond in de laatste twee sets (Olympiacos won de derde set met 17-25) in het veld. Hij kwam tot zes punten. Indrukwekkend was zijn passingspercentage van 72%. In de aanval was het 67%.

Jeroen Rauwerdink speelde voor Olympiacos de eerste drie sets, hij kwam tot 8 punten.

De finale wordt gespeeld tegen Galatasaray uit Istanbul. De Turken wonnen de reguliere wedstrijd met 3-1 om de stand gelijk te trekken (Kuzbass Kemerovo had in Rusland met 3-1 gewonnen). De verlenging werd met 15-10 gewonnen door de thuisploeg.

De finale gaat net zoals de halve finale over twee wedstrijden. Op 19 maart speelt Trentino thuis om een week later op dinsdag 26 maart de return in Turkije te spelen.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.