Wie blijft er ongeslagen in de kampioenspoule? (v)

05 Mar 2019 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

In de kampioenspoule staan deze week voor vier teams een doordeweekse wedstrijd op het programma. Het zijn meteen interessante ontmoetingen tussen de twee ongeslagen teams en de twee teams die dit weekend verrassend verloren. 

Tot nu toe zijn Springendal Set-Up '65 en VC Sneek nog ongeslagen in de kampioenspoule. Het team van Lesley de Jonge begon de kampioenspoule als vijfde, maar verraste met zeges op het hoger ingeschaalde Eurosped en Regio Zwolle Volleybal en steeg daarmee naar de derde plek. VC Sneek liet afgelopen weekend zien dat het een kandidaat is voor de titel door Sliedrecht Sport te verslaan na een knappe comeback. De Friese ploeg staat op dit moment tweede, slechts één puntje achter koploper Sliedrecht. Set-Up '65 en Sneek kunnen dus goede zaken doen woensdagavond in Ootmarsum. De teams treffen elkaar om 20.00.

De wedstrijd tussen Sliedrecht en Eurosped leek, bij het einde van de reguliere competitie, dé topper te worden tussen de twee titelkandidaten. Eurosped heeft echter last van een kleine vormcrisis en verloor al tweemaal op rij, van Set-Up '65 en FAST. Sliedrecht Sport is nog steeds de gedoodverfde kandidaat voor het landskampioenschap, maar liet dit weekend zien ook kwetsbaar te kunnen zijn. Een 0-2 en 21-24 voorsprong ging verloren tegen Sneek en zorgde voor een nederlaag voor de regerend landskampioen. Sliedrecht en Eurosped zullen dan ook beiden gebaat zijn bij een overwinning als de teams morgenavond om 19.30 tegenover elkaar staan. 

De huidige stand in de kampioenspoule is:

Team Wedstrijden Punten
1. Sliedrecht Sport  2  9
2. VC Sneek 2 8
3. Springendal Set-Up '65  2 7
4. Team Eurosped 2 5
5. FAST 2 2
6. Regio Zwolle Volleybal 2 2

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.