Keistad ruikt bloed na misstap Protos

04 Mar 2019 - Reinier de Boer

Koploper Protos leek onbedreigd op het kampioenschap in de eerste divisie A af te gaan, maar door een 3-1 nederlaag tegen middenmoter Woudenberg heeft achtervolger Keistad weer alle kans op de titel. Keistad versloeg Sneek met 0-4 en heeft vijf punten minder dan Protos, maar speelde twee wedstrijden minder. De titelstrijd gaat een spannende eindfase in.

Lijstaanvoerder Protos leed een 3-1 nederlaag bij nummer vijf Woudenberg, dat vier thuiswedstrijden op rij won. Het verschil was niet groot tussen beide ploegen. Protos nam de leiding via 21-25. Daarna trok Woudenberg de stand gelijk via een zwaar bevochten 28-26 setwinst. Woudenberg hield in de derde en vierde set het hoofd koel en zegevierde via 25-21 en 25-22. Protos-trainer Bernard Schoonbeek vond de zege voor Woudenberg verdiend. ,,We kregen een koekje van eigen deeg,” zegt hij. ,,Daar waar wij tot een aantal weken geleden veel wedstrijden wonnen door minder fouten te maken dan onze tegenstanders, liet Woudenberg ons zien wat wij "vergeten" zijn. In een wedstrijd met twee hard werkende teams was het Woudenberg dat door een lagere foutenlast de wedstrijd won. Positief voor ons was dat we voor de derde keer dit seizoen volledig getraind hebben en dat het niveau op de trainingen de afgelopen weken weer beter is. Helaas was dit in de afgelopen wedstrijd nog niet te zien. Er werd wel hard gewerkt, maar wij maakten te veel fouten. Het goed georganiseerde team van Woudenberg deed dit beter dan wij. Daarom hebben zij terecht gewonnen,” vindt Schoonbeek.

Achtervolger Keistad profiteerde optimaal van de vierde nederlaag van Protos en kwam vier punten dichterbij. De ploeg van trainer Marcel Ruijterlinde boekte een 0-4 zege op middenmoter Sneek. Keistad, dat alleen spelverdeler Djim Baas miste, bleek te sterk voor de ploeg van trainer Marnick van Lith, alleen in de laatste set was Sneek dichtbij de setwinst. Door de winst van Keistad en het verlies van Protos zijn de mogelijkheden op de titel voor de ploeg uit Amersfoort weer gegroeid. Keistad-trainer Marcel Ruijterlinde spreekt van een ‘droomscenario’. ,,Wij waren superscherp in de wedstrijd tegen Sneek. We hadden wat publiek mee uit Amersfoort. Alleen de laatste set spande erom, maar in de andere sets waren we veel te sterk. Mede door het feit dat we goed konden blokkeren en zij toch wat foutjes maakten.” Na de winst was het wachten op de uitslag van Woudenberg-Protos. ,,Het is onmogelijk om met 0-4 in Woudenberg te winnen, maar 3-1 had ik niet verwacht, maar was wel zeer welkom.”

Alle spelers van Keistad hebben aangegeven dat bij promotie naar de Topdivisie iedereen blijft. ,,We willen er alleen nog een passer-loper bij. We zijn er druk mee om die te zoeken,” zegt Ruijterlinde.      

Nummer vier EVV behaalde een 4-0 zege op hekkensluiter Avior. De winst kwam niet zonder slag of stoot tot stand, want vooral in de eerste en vierde set was het verschil miniem. De setstanden waren 25-23, 25-21, 25-16 en 25-23. Voor EVV kwam de winst als geroepen na twee nederlagen op rij. Voor Avior betekende dit verlies de elfde nederlaag op rij.

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.