Kraker op het programma voor Apollo 8 Heren 1

01 Mar 2019

Voor de lange mannen van Apollo 8 Heren staat aankomende zaterdag een echte kraker op het programma. Na een weekje rust mogen we op bezoek bij de lange mannen van Cito uit Zeist, de huidige nummer 4 van de competitie. Wij vinden ons terug op de 3de plek, echter hebben de nummers 1 en 2 een wedstrijd (of 2) meer gespeeld. Op voorhand genoeg ingrediënten voor een spannende wedstrijd. Aan ons de taak om het goede niveau van de wedstrijd tegen SSS een vervolg te geven.

Die wedstrijd speelden we 2 weken terug in onze eigen Veste. Na de 4-0 verliespartij op bezoek bij SSS waren we gebrand op een beter resultaat. We begonnen scherp aan de wedstrijd maar SSS liet ook zien goed te kunnen volleyballen. Er ontpopte zich een spannende wedstrijd die uiteindelijk 4 sets duurde. In de eerste set konden we een voorsprong pakken en vasthouden, met 25-20 was de eerste set binnen. 
Met name in de 2de set was het de servicedruk van SSS die ons parten speelde. Op de sprongservices konden we geen grip kregen en zo won SSS terecht de 2de set. Set 3 en 4 bleven spannend met goed volleybal aan beide kanten. Met veel passie en strijd lukte het ons om elke set een gaatje te slaan en deze ook vast te houden. Met 25-22 en 25-21 werden beide sets gewonnen en zo ook de wedstrijd met 3-1.
Aankomende zaterdag zullen we weer hetzelfde niveau, en misschien nog wel beter, moeten laten zien om de punten uit Zeist mee te nemen. Cito staat op de 4de plek en kan bij winst weer volledig aansluiten bij de kopgroep. Wanneer het ons lukt de overwinning te pakken, pakken we ook meteen weer de koppositie in de 2de divisie. Wat dan volgt zijn nog 5 finales waarin we de hete adem van de belagers in onze nek voelen.
Maar zover is het nog niet, eerst de wedstrijd van aankomende zaterdag. Dat we thuis vrij dik met 4-0 wonnen zegt helemaal niks, zaterdag zal het een hele andere wedstrijd worden. Cito is thuis nog altijd ongeslagen en dus zal het een hele klus worden om de overwinning mee te nemen naar Borne. We zullen hiervoor ons eigen niveau moeten halen en dan kunnen we een leuke pot volleybal op de mat leggen. Hierbij kunnen we uiteraard alle steun gebruiken. Om 17.00 zal de eerste bal over het net vliegen en zal het spektakel losbarsten. Voor wie de afstand naar Zeist te ver is: uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat er op de facebook pagina van Cito Zeist een livestream zal zijn!
(Bron: Apollo 8)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.