Sparidans zegt Oranje vaarwel

27 Feb 2019

Dirk Sparidans stopt als international bij het Nederlands team, zo meldt de Nederlandse volleybalbond. De 29-jarige libero zal na de zomer ook niet naar het buitenland terugkeren als profvolleyballer. Momenteel staat de Tilburger nog onder contract bij het Franse Nantes Rezé Metropole Volley. Sparidans kwam 114 keer uit in het shirt van Oranje.

Dirk Sparidans uit Tilburg werkte zich via VC Sarto, Hajraa en Sliedrecht Sport op naar Piet Zoomers Dynamo, waar hij zijn debuut maakte in de Nederlandse Eredivisie. In Apeldoorn won hij driemaal de nationale beker, tweemaal de Supercup en werd hij landskampioen.

Ook in het buitenland bleef de libero prijzen winnen. Bij het Belgische Asse Lennik won hij de beker en de Supercup, en ook bij het Tsjechische VK Kladno veroverde hij de nationale cup. Momenteel speelt Sparidans bij Nantes, de huidige nummer acht van de Franse Ligue A.

Reeds in 2010 maakte Sparidans zijn debuut voor het Nederlands team, in een oefenwedstrijd tegen België. De libero was in de jaren daarna niet altijd een vaste waarde in de veertienkoppige selectie, maar wist zich keer op keer terug te knokken in het nationale keurkorps. Op het laatste WK in Bulgarije en Italië was Sparidans de eerste keus van toenmalig bondscoach Gido Vermeulen. De prestaties op dat toernooi, zoals bijvoorbeeld de overwinningen tegen Brazilië en Frankrijk, behoren ongetwijfeld tot de hoogtepunten van zijn interlandcarrière.

“Ik kijk terug op een carrière waarin ik mezelf ontwikkeld heb als speler, maar nog meer als mens”, licht Sparidans toe. “Vaak ben ik mezelf tegengekomen en leerde ik hoe ik moest presteren als dat van me gevraagd werd. Het onderdeel zijn van een team en de commitment die je daarvoor moet hebben. Het leren samenspelen met jongens van verschillende nationaliteiten en karakters neem ik mee de toekomst in. Vanaf

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.