Kooy naar kwartfinale, Hoogendoorn topscorer voor Perugia

27 Feb 2019 - Coen Kaaij
Hoogendoorn, Keemink, Van Haarlem, Kooy (©CEV)

Toen de stofwolken van de laatste speelronde waren opgetrokken bleek dat het Franse Chaumont, het Russische Dinamo Moskou en Skra Belchatow uit Polen de drie teams zijn die de kwartfinales compleet maakten. Dick Kooy won met Dinamo uit bij Tours met 3-0 en verzekerde zich daarmee van een plek bij de laatste acht. De 3-0 winst van Modena (met Wessel Keemink en Luuc van der Ent in de basis) op Karlovarsko hielp ze niet aan een ticket voor de volgende ronde. Sjoerd Hoogendoorn speelde de gehele wedstrijd voor het al geplaatste Perugia en was met 20 punten de topscorer.

Waar de eerste ontmoeting tussen Dinamo Moskou en Tours ondanks een 3-0 zege voor de Russen dichtbij elkaar lag, was de wedstrijd vanavond in Frankrijk ook close. Alleen in de tweede set haalde de Russische ploeg van Dick Kooy uit met 17-25, maar in de overige twee sets was het verschil miniem (23-25, 31-33).

De winst was voor Moskou voldoende om zich te plaatsen voor de kwartfinale, ze werden tweede in Poule E achter Perugia met vier overwinningen. Van de beste nummers 2 had alleen Chaumont VB 52 HM betere cijfers om te overleggen. 

Hoogendoorn topscorer
Bij de Italiaanse kampioen Perugia mocht Sjoerd Hoogendoorn de gehele wedstrijd spelen en dat vertrouwen betaalde hij volledig uit. In de 3-1 overwinning op Izmir scoorde hij 20 punten met een aanvalspercentage van 55%. Perugia kwalificeert zich met zes overwinningen uit de groepsfase.

Modena sterk, maar uitgeschakeld
De wedstrijd die in Tsjechië gespeeld werd tussen Karlovarsko en Modena startte met maar liefst drie Nederlanders binnen de lijnen. Bij de thuisploeg zette Daan van Haarlem de lijnen uit, de gasten openden met Wessel Keemink en Luuc van der Ent. De Italianen hadden nog een kleine kans op een vervolg in de Champions League, maar daarvoor waren ze afhankelijk van resultaten elders. 

De wedstrijd was uiteindelijk vrij eenzijdig, Modena had het beste van het spel. Met 18-25, 21-25 en 19-25 zegevierden de Italianen. Wessel Keemink sloeg net als in de laatste competitiewedstrijd drie aces, Luuc van der Ent was goed voor zes punten (2 aces, 2 aanvallen, 2 blocks). Van Haarlem scoorde met een doortikbal.

De tweede plaats was nog een mogelijkheid voor Modena, maar dan moest Zaksa op bezoek bij Civitanova in drie of vier sets verliezen. Zaksa verloor uiteindelijk in vijf sets, na met 2-0 voor te hebben gestaan. Zaksa is daardoor ook niet een van de beste nummers 2 geworden.

Maaseik 3-0 onderuit
Voor Maaseik eindigde de Champions League in mineur, thuis werd de laatste wedstrijd met 3-0 verloren van groepswinnaar Gdansk. De kansen op de tweede plaats waren al verkeken doordat Skra Belchatow eerder op de avond met 3-0 BR Volleys uit Berlijn had verslagen. De Poolse kampioen gaat nu samen met Gdansk door naar de kwartfinales.

De acht teams die vrijdag in de potten zitten voor de loting zijn:

- Zenit Kazan (RUS)
- Sir Colussi Sicoma Perugia (ITA)
- Cucine Lube Civitanova (ITA)
- Zenit Sint-Petersburg (RUS)
- Trefl Gdansk (POL)
- Chaumont VB 52 HM (FRA)
- Dinamo Moskou (RUS)
- PGE Skra Belchatow (POL)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.