Trentino overtuigt in eerste halve finale-duel CEV Cup

26 Feb 2019 - Coen Kaaij
(©CEV)

In de clash tussen Jeroen Rauwerdink en Maarten van Garderen in de halve finale van de CEV Cup heeft de laatste de eerste slag geslagen. Wereldkampioen Trentino won op bezoek in Griekenland met 3-0 en heeft daarmee een grote stap gezet richting de finale van het tweede Europese toernooi. Rauwerdink speelde de gehele wedstrijd voor Olympiacos, voor Van Garderen waren een paar invalbeurten weggelegd. 

De eerste twee sets kenden eenzelfde spelverloop, tot ongeveer halverwege gaven beide ploegen elkaar weinig prijs. Toch was het de Italiaanse formatie die voortdurend het initiatief hield. Tegen het einde van de set kon het bezoekende zestal een gat slaan en de setwinst eenvoudig binnenhalen. 17-25 en 19-25.

Gesteund door het fanatieke publiek in Griekenland kwam Olympiacos in de derde set beter voor de dag. Het eerste setpoint was ook voor de thuisploeg, maar Trentino gaf geen ruimte. De veel scorende Luca Vettori en Uras Kovacevic gaven de doorslag en maakten dat Trentino de eerste wedstrijd toch in straight sets kon binnenhalen: 24-26.

Jeroen Rauwerdink scoorde vijf punten voor zijn ploeg, Maarten van Garderen kwam in zijn invalbeurten in de tweede en derde set niet op het scoreformulier.

Volgende week dinsdag om half 9 volgt de return in Italië. Als Trentino twee sets wint weet het zich verzekerd van de finale. Bij winst met 3-0 of 3-1 voor Olympiacos volgt een golden set.

Kemerovo verslaat Galatasaray
In de andere halve finale won het Russische Kuzbass Kemerovo met 3-1 van het Turkse Galatasaray. De Turken wonnen de openingsset nog, maar daarna was het Kemerovo dat de klok sloeg. Die return is ook op 5 maart, om 17.00 uur Nederlandse tijd spelen zij tegen elkaar in Istanbul.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.