Kampioenspoule mannen van start

23 Feb 2019
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Bij aanvang van de kampioenspoule bij de heren zijn er vier serieuze gegadigden voor de finale. Lycurgus, die als koploper begint. Sliedrecht Sport, dat een geweldig debuutjaar kent. Achterhoek Orion en Draisma Dynamo die het direct in het eerste weekend tegen elkaar opnemen. Sv Land Taurus en Zaanstad zullen zich niet serieus in deze race gaan mengen, maar kunnen de andere ploegen onderweg weldegelijk pijn doen.

In Apeldoorn krijgt Draisma Dynamo zaterdagavond Achterhoek Orion op bezoek. De ploeg uit Doetinchem begint de kampioenspoule met een punt voorsprong op Dynamo. Maar de kersverse bekerwinnaar uit Apeldoorn verkeert in goede vorm. Twee weken geleden won Draisma Dynamo in Doetinchem nog met 0-3. De vraag is of Draisma Dynamo op tijd de juiste focus heeft om opnieuw te winnen, want bij verlies is er direct een gat met de concurrent. Achterhoek Orion heeft twee weken de tijd gehad om te leren van de nederlaag en zal tot de tanden gewapend de Draisma Dynamo Arena betreden. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

De andere wedstrijd op zaterdagavond is die tussen Sv Land Taurus en Lycurgus. De regerend landskampioen heeft deze week twee behoorlijke tikken te verwerken gekregen. Na het verlies in de bekerfinale, was daar een paar dagen terug het nieuws dat de club in financieel zwaar weer verkeert. Om duidelijk te maken hoe het team en staf dit nieuws verwerkt heeft, gaven zij een statement af (lees hier). Of ze in praktijk ook in staat zijn om hun vertrouwde niveau op te pakken moet blijken. In de Kruisboog in Houten zal Sv Land Taurus onbevangen de wedstrijd in vliegen en kijken of ze Lycurgus nog een tik kunnen geven.

Zondag ontvangt Zaanstad, om 16.30 uur, Sliedrecht Sport. In de reguliere competitie ging Sliedrecht door het oog van de naald op bezoek in Zaandam. Uiteindelijk kwam het met de schrik vrij en won het met 2-3. Maar Zaanstad heeft al eerder bewezen in eigen huis te kunnen winnen van topploegen uit de eredivisie. Sliedrecht Sport is dus gewaarschuwd.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.