Kampioenspoule gaat van start (v)

22 Feb 2019 - Eline Draaisma
Sliedrecht, Set-Up '65, FAST, Sneek, Eurosped en Zwolle strijden om het landskampioenschap. (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De eerste speelronde van de kampioenspoule staat dit weekend op het programma. Zes teams strijden tot halverwege april om een plekje bij de eerste twee teams, die uiteindelijk de finaleserie zullen gaan spelen. 

De grote favoriet voor de titel is Sliedrecht Sport, dat een week geleden de beker veroverde. Het team van Vera Koenen eindigde de reguliere competitie op de eerste plek en start de kampioenspoule daardoor met 5 punten. Ze openen de jacht op titelprolongatie tegen FAST, dat als laatste de kampioenspoule haalde en daaardoor op 0 punten begint. Het team van Harmen Bijsterbosch zat in de competitie in een negatieve spiraal met vier verloren wedstrijden op rij. De 'Roze Flamingo's' lijken op voorhand geen titelkandidaat en zullen zich vooral richten op het spelen van een goede reeks wedstrijden. De teams treffen elkaar komende zondag om 15.30 in Sint Anthonis. 

De belangrijkste uitdager van Sliedrecht Sport lijkt Team Eurosped. De Vroomhoopse ploeg werd tweede in de competitie en zal met 4 punten beginnen. Vorig jaar kon Eurosped (mede door vele blessures) zich uiteindelijk niet mengen in de strijd om een finaleplek, maar de jonge ploeg zal deze keer zeker de finale willen halen. Eurosped opent de kampioenspoule met een uitwedstrijd tegen Springendal Set-Up '65. Het team van Lesley de Jonge begint met 1 punt, maar heeft wel het voordeel dat het de eerste vier wedstrijden allemaal thuis speelt. Zaterdag om 20.30 is de eerste wedstrijd in Ootmarsum. 

Op voorhand lijkt het duel tussen Regio Zwolle Volleybal en VC Sneek het interessantst te worden. De teams ontliepen elkaar niet veel in de reguliere competitie en eindigden respectievelijk als derde (Sneek) en vierde (Zwolle). Beide teams zijn een mix van ervaring en talent, zondagmiddag zal blijken welke ploeg de beste start in huis heeft. De teams treffen elkaar om 14.00 in het Landstede Sportcentrum. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.