Trainer Hans Seubring gaat VCV verlaten

20 Feb 2019 - Reinier de Boer

Trainer Hans Seubring gaat Topdivisionist MKB Accountants/VCV aan het eind van dit seizoen verlaten. Seubring is momenteel met zijn derde jaar bezig als trainer van Heren 1 van de ploeg uit Veenendaal. VCV neemt momenteel de elfde plaats in. MKB Accountants/VCV zal op zoek moeten naar een nieuwe trainer.

‘De belangrijkste reden voor mijn vertrek bij VCV is dat ik drie jaar training heb gegeven,’ legt de vertrekkende trainer Hans Seubring uit. ,,Na het vertrek van de eredivisielicentie van Ede hebben wij met de spelers Wouter Pilon en Hugo Rijken de boel opgepakt. Het tweede team, dat toen eerste divisie speelde, werd het eerste team. Een aantal jonge jongens uit Veenendaal werd de kans geboden om veel meer trainingsuren te maken en te spelen met een aantal oud-eredivisie spelers. Dat leidde dat eerste jaar gelijk tot succes met een kampioenschap als gevolg.”

Dit seizoen stond Seubring voor de zware taak een volledig nieuw team te vormen. ,,Afgelopen seizoen heeft een aantal oudere spelers afscheid genomen en stond het team in het teken van het verjongen van het team. Dit seizoen moesten we de lijn rigoureus doortrekken, omdat veel oudgedienden stopten met volleybal. Alleen Hugo Rijken bleef over. Helaas viel hij als belangrijke schakel al in de derde wedstrijd uit met een zware enkelblessure. Jonge jongens moesten zijn plaats innemen, maar dat was een bijna onmogelijke opgave. Daarnaast hebben we het afgelopen seizoen veel blessureleed gehad. Veel jonge spelers waren vooral fysiek niet in staat om de vele trainingsuren vol te houden. Er is het afgelopen jaar veel geïnvesteerd in krachttraining met de jonge spelers.”

Ondanks het feit dat zijn ploeg tegen degradatie vecht, vindt hij dit seizoen het meest interessant van de afgelopen drie jaren VCV. ,,Veel jongeren in het team naar een beter niveau brengen is voor mij een enorme uitdaging. In die missie zijn we zeker geslaagd. Of dat aan het einde van het seizoen voldoende zal zijn om in de Topdivisie te blijven, zullen we in april weten. Je ziet in een club als VCV heel duidelijk dat er jarenlang alleen maar spelers zijn gekocht. Er was te weinig aandacht voor de opleiding van jongens. Nu zit je dus met een enorm gat dat je niet 1,2,3 kunt dichten. Dit kost namelijk vele jaren. Het positieve aan dat hele proces binnen VCV is wel dat er een gedegen jeugdplan ligt met dagelijkse trainingen voor diegene die dat willen. Waar maak je dat nog mee in volleyballand?,” vraagt Seubring zich af. ,,Je merkt wel aan het laatste jaar dat het een intensief project geweest is. Deze nieuwe groep die ontstaan is, verdient weer een trainer die er samen met de groep weer voor 100% voor gaat.” 

Hans Seubring stopt aan het eind van dit seizoen bij MKB Accountants/VCV, maar hij zou graag nog als trainer aan de slag willen. ,,Door het stoppen bij VCV wil niet zeggen dat ik ga stoppen als trainer. Ik ga rustig bekijken of er een interessant project voorbij gaat komen.”

 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.