Zeges voor Novara en Schwerin in Champions League

19 Feb 2019 - Eline Draaisma
(©CEV)

Vier Nederlandse speelsters kwamen in actie in de voorlaatste speelronde van de groepsfase van de Champions League. Bij het duel tussen Budowlani Lodz en Novara stonden twee Nederlandse internationals tegenover elkaar, een duel wat uiteindelijk werd gewonnen door Novara. Schwerin boekte een overwinning op Commercecon Lodz. 

Bij de wedstrijd tussen Budowlani Lodz en Igor Gorgonzola Novara hadden twee Nederlandse speelsters een basisplaats. Femke Stoltenborg moest vorige week (in de Poolse competitie) nog toekijken met een lichte enkelblessure, maar was op tijd weer fit voor de Champions League wedstrijd tegen Novara. Bij de Italiaanse ploeg had Celeste Plak een basisplaats gekregen. In Poule C zijn Novara en Lodz respectievelijk de nummer 1 en 2, maar het verschil in punten is groot in het voordeel van de Italiaanse topclub. Dat werkt ook duidelijk in de praktijk. De thuisploeg kon geen enkele keer de twintig punten aantikken: 19-25, 16-25 en 11-25.

Dat was vooral te danken aan de serverende en aanvallende druk van de bezoekers, dat met Egonu en Plak de twee best scorende speelsters in huis had. Egonu scoorde 19 keer, Plak maakte 14 punten (3 aces, 3 killblocks). Novara is, met nog één speelronde, al zeker van de kwartfinales. De ploeg van Barbolini won al voor de vijfde keer op rij en deed alle keren zonder setverlies. 

Schwerin houdt hoop op kwartfinales
In Poule D hield Schwerin de hoop op de kwartfinales levend door met 3-1 te winnen van Commercecon Lodz. Schwerin begon met één Nederlandse in de basis, Tessa Polder stond in de 'starting seven', terwijl Britt Bongaerts op de bank begon. Schwerin kende geen goede start. Veel eigen fouten, negen maar liefst in de eerste set, zorgden ervoor dat de thuisploeg met 23-25 verloor. Bongaerts, die in set 1 ook al binnen de lijnen kwam, mocht vervolgens het spel gaan verdelen. Dat ging uitstekend, waardoor vooral Geerties en Drewniok aanvallend veel punten scoorden. Via 25-21 en 25-18 werd de achterstand omgebogen in een voorsprong. Het enthousiaste publiek, van zowel Schwerin als Commercecon Lodz, maakte er een mooi feestje van. Het thuispubliek ging helemaal los toen Schwerin ook de vierde set wist te winnen (25-17) en daarmee de wedstrijd naar zich toetrok. Polder kwam tot 6 punten, Bongaerts maakte er 4 (2 killblocks, 1 ace). Schwerin staat nu derde met 7 punten, evenveel als Conegliano dat morgen speelt tegen Scandicci dat met 10 punten eerste staat. Het kan dus nog alle kanten op voor de Nederlandse internationals in deze poule. 

Programma donderdag
Morgen komen er nog vijf Nederlandse speelsters in actie in de Champions League. Hieronder een overzicht van die wedstrijden. 

Tijd Wedstrijd Poule
   18.30 CSM Bucuresti - Chemik Police E
   19.00 Allianz MTV Stuttgart - Vakifbank Istanbul  A
   20.30 Savino Del Bene Scandicci - Imco Volley Conegliano D

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.