Pakt Plak vanavond vijfde zege in Champions League?

19 Feb 2019 - Coen Kaaij
(©CEV)

Al vier overwinningen heeft het Novara van Celeste Plak geboekt in deze groepsfase van de Champions League, als daar vanavond op bezoek bij Budowlani Łódź een vijfde bijkomt, zijn de Italianen zeker van een plaats in de kwartfinales. De ploeg van spelverdeelster Femke Stoltenborg zal er in ieder geval alles aan doen om dat te voorkomen, zodat ze zelf in aantal overwinningen naast Novara kunnen komen. In Poule D speelt Schwerin (met Tessa Polder en Britt Bongaerts) voor hun laatste kans, er zal thuis gewonnen moeten worden van Commercecon Łódź.

Budowlani Łódź heeft niet de allerbeste voorbereiding op de Champions League-wedstrijd in Poule C gehad, waar spelverdeelster Femke Stoltenborg afgelopen vrijdag al verstek moest laten gaan vanwege een enkelblessure, raakte de Poolse formatie in de competitiewedstrijd tegen Chemik Police ook nog eens aanvalster Agata Babicz kwijt nadat zij haar knie blesseerde. 

Novara is aan de andere kant bezig aan een goede serie nadat er op 26 januari met 3-0 werd verloren van Conegliano. De Coppa Italia werd gewonnen en daarna waren er drie 3-0 zeges op een rij, eerst tegen Minsk in de Champions League, daarna twee keer in de Itaiaanse Serie A. 

De wedstrijd start om 18.00 uur en is live te volgen via deze link.

Schwerin moet winnen
Voor de Duitse kampioen loopt het dit seizoen met uitzondering van een paar wedstrijden op rolletjes. Twee weken geleden werd in de Champions League tegen het Conegliano van Robin de Kruijf een 2-0 voorsprong weggegeven en daarvoor was ook Scandicci te sterk, maar in de Duitse Bundeslige heeft de ploeg van Tessa Polder en Britt Bongaerts pas een nederlaag hoeven slikken. 

Tegen Commercecon Łódź is de Duitse formatie op zoek naar revanche voor de nederlaag die op 20 november in Polen werd geleden (3-1). De wedstrijd start om 19.30 uur en is hier te volgen.

Wie geen abonnement heeft op de streamingdienst van de CEV is er ook een livescore beschikbaar.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.