ZVH Volleybal is koploper in Topdivisie (m)

18 Feb 2019 - Reinier de Boer

De heren van ZVH Volleybal hebben in de Topdivisie de koppositie van Reflex overgenomen. ZVH versloeg Volley Tilburg met 1-3. Koploper Reflex leed een onverwachte 0-3 nederlaag tegen Inter Rijswijk dat nu tweede staat. Reflex staat derde, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld en is bij winst weer lijstaanvoerder.

De titelstrijd in de Topdivisie is uitermate spannend. Reflex en Inter Rijswijk hebben bovenaan gestaan en afgelopen weekend was het de eer aan ZVH Volleybal. De ploeg uit Zevenhuizen moest echter flink aan de bak bij nummer tien Volley Tilburg om uiteindelijk een 1-3 zege in de wacht te slepen. In de eerste drie sets was het verschil niet groot, (22-25, 23-25, 25-22), maar in de vierde set was de tegenstand van de thuisclub gebroken: 10-25. ZVH-trainer Kristian van der Wel geniet van de spannende strijd om de titel. ,,De wedstrijd tegen Tilburg liep erg moeizaam met veel ups en downs, met name de eerste drie sets, waarin wij gelukkig in twee hiervan op het einde het verschil konden maken,” zegt hij. ,,Hierbij heeft iedereen in het team zijn bijdrage geleverd. Het niveau ligt in de Topdivisie erg bij elkaar en dat maakt de competitie erg leuk. De koppositie zal waarschijnlijk van korte duur zijn, omdat komende weken enkele inhaalwedstrijden worden gespeeld. Al genieten wij komende week natuurlijk wel even van deze koppositie. Uiteindelijk is het een leuke strijd bovenin en zullen wij er alles aan doen om onze huid zo duur mogelijk te verkopen. Wij zijn compleet en hebben geen blessures.”

Reflex leed een 0-3 nederlaag tegen Inter Rijswijk. De ploeg van trainer Henk Gootjes won veertien keer en dit verlies betekende de derde nederlaag van het seizoen. Inter Rijswijk had de zege hard nodig om kans op de titel te kunnen houden. In de laatste zes wedstrijden verloor de ploeg van Willy Steenbakkers twee keer. De trainer van Rijswijk was tevreden over het spel van zijn ploeg. ,,Ik denk dat het publiek in Kampen een goede wedstrijd heeft gezien van hoog niveau aan beide kanten. De doorslag in elke set gaven de servicebeurten van Jeffrey van Wijk en Jorg de Waard aan onze kant. Zonder de rest van mijn spelers te kort te doen, waren deze twee elke keer in staat om in de eindfase van de eerste en tweede set, het verschil te maken met hun service. In de derde set hebben we in het begin van de set al het verschil gemaakt waardoor Reflex niet meer in de gelegenheid is geweest om het gat te dichten. Aan het einde van de wedstrijd was onze ploeg het er over eens dat we een solide wedstrijd hebben gespeeld, misschien wel de beste van het seizoen. Het beste compliment dat we hebben gekregen was van supporters van Reflex. Quote: ,,Jullie hebben met jullie spel de Reflex hal stil gekregen en dat komt niet vaak voor.” Door deze uitslag gaan we een spannend slot van de competitie tegemoet en daar beginnen we 9 maart weer mee als we thuis spelen tegen Webton,” zegt Steenbakkers.

Na acht nederlagen op rij behaalde MKB Accountants/VCV een overwinning. De ploeg van trainer Hans Seubring versloeg het wisselvallige DIO/B met 3-2 via 17-25, 25-20, 24-26, 25-15 en 15-12. Het was de vijfde nederlaag van DIO/B in de laatste zes wedstrijden. De ploeg van trainer Edwin ten Kate heeft het momenteel erg moeilijk. ,,We zitten zeker in een lastige periode,” zegt hij. ,,We spelen erg wisselvallig en krijgen dit er niet echt uit. Dit heeft helaas ook te maken met het aantal blessures en pijntjes waarmee we te maken hebben. We trainen al weken met minder mensen vanwege langdurige blessures van Dewi Verseput en Koen Verhoek. Daarnaast is er nog een aantal dat op trainingen ontzien moest worden of ook niet in staat was om te trainen. Dan zie je uiteindelijk dat het niveau van de wedstrijden grilliger is. Gelukkig hebben we genoeg punten om ons geen zorgen te maken verder en kunnen we kijken en plannen maken richting volgend seizoen om ervoor te zorgen dat ons dit niet weer gaat overkomen,” zegt Ten Kate.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.