Tim Smit ondanks winst uitgeschakeld in Europa

14 Feb 2019 - Coen Kaaij
Smit (7) (©CEV)

Voor Lindemans Aalst zit het Europese seizoen erop. In de return in de kwartfinale van de CEV Cup won het team van middenman Tim Smit weliswaar met 3-2 van Galatasaray, maar de Turkse ploeg had de eerste wedstrijd al met 3-1 gewonnen. De twee gewonnen sets waren voor de Turken voldoende om door te gaan naar de halve finales.

Aanvankelijk leek Galatasaray op weg om de twee benodigde sets direct binnen te halen. Pas bij 16-16 in de tweede set kwam Aalst bij de Turkse formatie langszij. De openingsset was al door de bezoekers met 21-25 gewonnen. Aalst kwam goed terug en zette het herstel in set 2 door. Die ging met 25-22 naar de Belgen.

Het verschil in de derde set was flink, mede door sterk aanvalsspel en twee aces van Fredrik Gustavsson werd die met 25-16 binnen gehaald. De vierde set was daarmee do-or-die, als Aalst hem zou winnen kwam er een golden set, bij winst van Galatasaray waren de Turken door naar de halve finale. Het werd het laatste, de foutenlast van Aalst deed hen uiteindelijk de das om: 20-25.

De vijfde set was om des keizers baard en werd met 15-9 door de thuisploeg gewonnen. Het Europese avontuur, dat op 9 oktober in de voorronde van de Champions League begon, is ten einde. Aalst kan zich nu volledig richten op de Belgische competitie.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.