Laatste kans voor Tours in Champions League

12 Feb 2019 - Coen Kaaij
Floris van Rekom in aanval (©CEV)

Als Tours VB na vanavond nog kans wil maken op een plaats bij de laatste acht teams in de Champions League, dan zal er op z'n minst gewonnen moeten worden van Arkas Izmir. De Franse ploeg van Floris van Rekom kan alleen als de laatste twee wedstrijden in Poule E gewonnen worden in drie of vier sets nog als tweede eindigen.

Tours kan bogen op een goed resultaat in de eerste ontmoeting met de Turkse hekkensluiter in Poule E, op 21 november won de Franse kampioen overtuigend met 3-0. Het is alleen wel al tien dagen geleden dat Tours voor het laatst in actie kwam. Zullen ze uitgerust aan de start verschijnen? Of hebben ze misschien een gebrek aan ritme in deze belangrijke fase van het seizoen?

Izmir heeft in de Turkse competitie afgelopen zaterdag een nipte nederlaag moeten slikken tegen Galatasaray, het werd 3-2 voor de ploeg uit Istanbul. Coach Glenn Hoag is vooraf in ieder geval duidelijk: "Het doel in deze competitie blijft hetzelfde, hard werken en zoveel mogelijk ervaring opdoen. Dit jonge team heeft nu al veel geleerd en we moeten deze Champions League-wedstrijden om onze voortgang te meten."

De wedstrijd in Poule E, waar morgen de wedstrijd tussen Dinamo Moskou en Perugia op het programma staat, begint om 20.00 uur. Hij is hier te volgen.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.