Budwolani Lodz haakt aan bij subtop

11 Feb 2019 - door Kees Tanis
De vierde zege op rij voor Budowlani Lodz

Budowlani Lodz, de Poolse ploeg van international Femke Stoltenborg, haakt dankzij de 0-3 overwinning van vanavond tegen Bydgoszcz, aan bij de subtop. Makelijk ging dat overigens niet.

De setstanden (23-25, 22-25 en 25-27) laten zien dat het niet gemakkelijk ging. Budowlani Lodz had wel de hele wedstrijd het initiatief, maar de thuisploeg kwam toch steeds dicht bij setwinst. In de 1ste set hadden de bezoekers op 6-10 het eerste serieuze gaatje geslagen. Bij 12-18 leek een snelle setwinst logisch, maar Bydgoszcz kwam nog tot 20-21 terug. Uiteindelijk hield Budowlani Lodz het hoofd koel en sleepte de set binnen. Eenzelfde beeld was te zien in de tweede set. De thuisploeg pakte nog wel een voorsprong (7-4), maar bij 8-8 was de schade al weer hersteld. De ploeg van Stoltenborg drukte door, vooral dankzij indrukwekkend aanvalsspel van het duo Stoltenborg/Jovana Brakocevic. Ook nu weer pakten de bezoekers een op het oog beslissende voorsprong (19-22), maar opnieuw kwam Bydgoszcz terug tot 21-22. En weer was de eindsprint voor de bezoekers, 22-25. In de derde set deed Budowlani Lodz zichzelfnog bijna de das om. Tot 17-18 was het een gelijkopgaande strijd. Met 19-23 leek de beslissende eindsprint geplaatst, maar het beeld uit de eerste twee sets herhaalde zich. Bydgoszcz kwam opnieuw terug. Op 25-25 dreigde zelfs nog een vierde set nodig te zijn,maar met 25-27 werd het karwei toch afgemaakt.

Budowlani Lodz staat na vier zeges op rij nu 4e op de ranglijst, met 37 punten uit 17 wedstrijden. Op nummer 3 staat stadsgenoot LKS Lodz, met 41 punten maar een wedstrijd meer gespeeld.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.