Sneek verrast koploper Protos (1A)

11 Feb 2019 - Reinier de Boer

Middenmoter Sneek zorgde afgelopen weekend voor een daverende verrassing door het ongenaakbaar lijkende Protos met 2-3 te verslaan. Protos had thuis sinds april 2017 niet meer verloren en na veertien zeges dit seizoen, is die zegereeks gestopt. Concurrent Keistad profiteerde optimaal en versloeg Sovoco overtuigend met 4-0. Keistad heeft zes punten minder, maar een wedstrijd minder gespeeld. Kortom: de spanning is terug in 1A.

Promovendus Protos leek op weg naar het kampioenschap, maar de laatste weken werden de wedstrijden nog wel gewonnen, maar het kostte steeds meer moeite. Zaterdag leed de ploeg van trainer Bernard Schoonbeek na veertien zeges op rij een 2-3 nederlaag tegen Sneek. De ploeg van trainer Marnick van Lith krabbelt weer terug na een periode met zeven nederlagen op rij. ,,Protos was al twee jaar ongeslagen daar, prachtige pot,” zegt een blije Van Lith. ,,We hebben nu twee weken op rij met een gigantische beleving de wedstrijden gespeeld en binnen gesleept. Dit maal tegen een zeer goede ploeg, vandaar de spannende sets. Hard blijven werken wordt altijd beloond. Niet altijd even makkelijk, zeker na zoveel tegenslagen halverwege de competitie. We hebben de laatste twee tegenstanders collectief weg gezongen bij voorsprong en achterstand, petje af voor de jongens. Als het tussen de oren goed zit valt alles op z’n plek. Blokkerend waren we genadeloos, want we hadden zo’n vijftien killblocks. De pass was stabiel, het aanvalsrendement op orde en een goede portie servedruk.” Bernard Schoonbeek kon niet tevreden zijn met het spel van zijn ploeg. ,,We speelden niet goed aan het begin van de wedstrijd, maar het was wel genoeg om met 2-1 voor te komen. Het was al zichtbaar dat we steeds meer moeite hadden de sterke blokkering van Sneek te verschalken. Bovendien lukte het ons niet de passlijn van Sneek voldoende onder druk te houden, zodat hun sterke aanvallers te vaak goed aangespeeld konden worden. Het resultaat hiervan was een spannende wedstrijd waarin Sneek zich slagvaardiger toonde dan Protos. Ik complimenteer Sneek voor het fanatieke en sterke spel en het publiek voor de enthousiaste aanmoedigingen.”

Keistad verkeert momenteel in een goede vorm en zit koploper Protos op de hielen. Sovoco kon het Keistad niet moeilijk maken en verloor met 4-0 via 25-18, 25-16, 25-17 en 25-18.

Nummer drie Set Up ’65 liet twee punten liggen bij Woudenberg. De thuisclub had vijf uitwedstrijden achter de rug, waarvan er drie gewonnen werden. In de thuiswedstrijd tegen Set Up ’65 kwam Woudenberg met 2-0 voor, maar de gasten trokken dat gelijk. In de laatste set trok Woudenberg via 15-10 aan het langste eind.

EVV kent een uitstekende periode en won voor de vijfde keer op rij. Orion 2, dat ook goede resultaten boekte de laatste weken, was niet opgewassen tegen de ploeg uit Elburg. EVV won met 1-3 en steeg naar de vierde plaats.

Olhaco won het staartduel met hekkensluiter Avior met 1-3, waardoor de Hoogeveners een plaatsje stegen en Scylla naderden. Het gehavende Olhaco had Menno Volkerink, Ben van Noorden en Steffen Onvlee van Heren 2 meegenomen. ,,De eerste drie sets hebben we vrij eenvoudig gewonnen,” zegt Olhaco-trainer Dennis Luider. “Door concentratieverlies verloren we de vierde set.” Deze zege betekende de eerste uitoverwinning van Olhaco van dit seizoen.   

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.